Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Felhívás - Sinkó Ferenc-díj

2008-ban Sinkó-díjasunk Diós Judit

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége 2006-ban Sinkó Ferenc-díjat alapított pályakezdő újságírói tevékenység elismeréséül. Célunk a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítése az írott és elektronikus sajtóban. A szerkesztőségek, médiumok vezetői 2014. október 17-ig tehetnek javaslatot szerkesztőségenként egy-egy munkatársra, akit a fenti szempontok alapján méltónak találnak a díj elnyerésére.

Megalakult a Mediaworks

Ezután nem kell majd kitakarni a rendőrök arcát

A rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha az nem öncélúan történik – mondta ki az Alkotmánybíróság (AB) abban az ügyben, amelyet az Index hírportál kezdeményezett azért, mert egy perben a bíróság jogsértőnek minősítette fotók közlését. A Kúria az MTI megkeresésére azt közölte: elemzik az AB-határozatot.

Leépítés a Magyar Nemzetnél

30 fős leépítést jelentettek be hétfőn a Magyar Nemzetnél, számos neves újságírótól válik meg a lap. A leépítéseket a piaci körülmények tartós romlásával indokolták.

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Első ízben adtak át a Szalay Annamária-díjakat a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelésében kimagaslót alkotóknak. Az elismerésben a Cimbora irodalmi folyóirat, a miskolci Európa Rádió, valamint Balázs Bianka, az M2 gyermekcsatorna kidolgozója részesült.

Új főszerkesztő a Magyar Hírlapnál

Szeptember 1-jétől Petán Péter, a lap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese irányítja a Magyar Hírlap szerkesztőségét.

Sajtóapostolok találkozója - 2014

Kedves Sajtóapostol! A jezsuiták meghívására az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek találkozóját a budapesti Párbeszéd Házában (VIII. kerület, Horánszky utca 20.) tartjuk október 10–12. között. Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Tovább esett a nyomtatott lapok példányszáma

A Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség (MATESZ) legfrissebb adatai szerint tovább zuhan a print lapok értékesített példányszáma. Negyvenezer példány körül jár a Népszabadság és a HVG, a Magyar Hírlapot már nem is auditálják.

Kitüntetések a sajtónak augusztus 20-án

Augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéssel díjazták Osztovits Ágnest, a Heti Válasz újságíróját. Az ünnep alkalmából Külhoni Magyarságért Díjat kapott a Magyar Szó napilap és a Kárpátalja hetilap.

Szeptembertől Lebhardt Olivér irányítja a VS.hu-t

Lebhardt Olivér eddig is a portálnál dolgozott, a multimédiás rovat és az egyedi fejlesztésű projektek fejlesztője volt. Az új főszerkesztő kinevezése része a VS.hu szervezeti átalakulásának. A videó, fotó, grafika és fejlesztés részlegek összevonásával integrált digitális platform jön létre és a rovatstruktúra is módosul.

Csángó rádió: cél a földi sugárzás megteremtése

A földfelszíni sugárzásban látja a Csángó Rádió bővítését Lőrincz Celesztin, a rádió létrehozója, aki pénteken a Kossuth Rádió műsorainak vendége volt. A jelenleg interneten elérhető rádió főszerkesztője - aki Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója meghívására érkezett Budapestre - az MTI-nek elmondta: a földi sugárzás kialakításához, Csángóföldön 100 kilométeres körzetet lefedve mintegy százezer euróra lenne szükség.

Karas Monika: Nem ízlésrendőrség vagyunk

A médiaszolgáltatókra kiszabott szabálysértési bírságok nemhogy nem lehetetlenítik el a szolgáltatókat, de gyakorlatilag semmilyen visszatartó erejük nincs – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

A legegyszerűbb persze lebontani a templomot

Leginkább önbizalomhiányban szenvedhet a délvidéki Nagybecskereki egyházmegye, amely ahol pap nélkül maradó templomot lát, bontásra ítél gazdag múltú, grandiózus vagy „csak” a határon túli közösségek számára igenis menthető, mentendő intézményeket. A Magyar Patrióták Közössége azonban nem hagyja ennyiben a dolgot, térképet készít a 100 főnél nagyobb, települési magyar szórványról, ahonnan nem téphető ki az egyházi közösség gyökere.

Meghalt Padisák Mihály író, újságíró

Nem sokkal 84. születésnapja után szombaton meghalt Padisák Mihály író, újságíró, a Magyar Rádió volt szerkesztő-riportere, a Miska bácsi levelesládája című műsor vezetője – tudatta Padisák Mihályné, az irodalmár-újságíró özvegye az MTI-vel.

10 éves a Magyar Katolikus Rádió

2004 pünkösdjén szólalt meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Magyar Katolikus Rádió. A jubileum alkalmából Spányi Antal püspök-vezérigazgató, Radetzky András vezérigazgató-helyettes és Szikora József főszerkesztő, a MAKÚSZ elnöke részvételével tartott sajtótájékoztatón számoltak be működésük tíz évéről.

Megrendezték a 3. Ökumenikus Diákfilmszemlét

2014. május 31-én a Sapientia Szerzetesi Főiskola Auditorium Maximum terme látta vendégül az ország különböző pontjairól érkezett diákokat, akik a "Van egy álmom", vagy szabadon választott témában adtak be versenyfilmeket. A MAKÚSZ különdíját a Budapesti Piarista Gimnázium diákjainak Elvágyódva innen c. filmje kapta.