Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Közönségszavazás - Fotópályázat

Lezárult a MAKÚSZ „Ébresszétek fel a világot!” címmel meghirdetett fotópályázata. A fotópályázat honlapján tekinthetők meg a képek, valamint szavazni lehet rájuk a képek, vagy sorozatok mellett található Like gombbal.

Kitüntették Seszták Ágnest és Szabó Anettet

A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét.

Nincs közszolgálati magyar újságírás a külhoni magyar újságírók nélkül

Újjászerveződött a 2010-re teljesen szétzilált külhoni magyar tudósítóhálózat, anyagaik pedig ma már nem gettószerűen, hanem a közmédia műsoraiba szervesen beépülve jelennek meg – hangsúlyozta Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója pénteken, a MédiaTér - Külhoni műhelyek szerepe a magyar közmédia-stratégia alakításában című kolozsvári konferencián.

A magyar médiának az egyetemes magyarságról kell hírt adnia

Semjén Zsolt szerint a magyar médiának „kutya kötelessége" az egyetemes magyarságról hírt adnia. A miniszterelnök-helyettes videóüzenetben köszöntötte a védnöksége alatt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Kolozsváron zajló MédiaTér konferenciát, amelyen médiaszakemberek tanácskoznak a külhoni műhelyek szerepéről a magyar közmédia-stratégia alakításában.

MOB Média Életműdíj Novotny Zoltánnak és Vass István Zoltánnak

Novotny Zoltán, az MTVA munkatársa és Vass István Zoltán, a Magyar Rádió volt riportere kapta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját. A hétfőn rendezett ünnepségen Média Oklevél elismerést kapott a közmédia munkatársai közül Mohay Bence és Majszin György, valamint L. Pap István.

Sarusi Mihály kitüntetése

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán Magyar Érdemrend Lovagkeresztet adott át Sarusi Mihálynak, a MAKÚSZ tagjának, József Attila-díjas írónak, Táncsics Mihály-díjas újságírónak. Szeretettel gratulálunk!

Kiosztották a legrangosabb vajdasági újságírói díjat

Csíkos Zsuzsa, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztője, a Duna Televízió munkatársa kapta az idei Napleány-díjat, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) publicisztikai díját. A legrangosabb vajdasági magyar újságírói elismerést pénteken Szabadkán adták át.

Iráni filmes kapta a vallásközi díjat

A vallások közötti díjat adományozott a nemzetközi zsűri a 32. Teheráni Nemzetközi Filmfesztiválon. A vallásközi zsűri tagja volt a Lázár Kovács Ákos a MAKÚSZ filmes szekciójának vezetője, a SIGNIS Európai elnökségének tagja.

Átadták a 2014-es Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 27-én ünnepi szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a genfi püspökről elnevezett sajtóösztöndíjat a Központi Papnevelő Intézet dísztermében.

Osztrák cégé a Népszabadság

A Vienna Capital Partners (VCP) felvásárolja a Ringier és az Axel Springer egy jelentős média-portfólióját, köztük a Népszabadságot, nyolc megyei napilapot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot.

Németh Gyula-díj 2014

A Németh Gyula Díj Alapítvány Kuratóriuma 2014-ben is – oklevéllel és pénzjutalommal – tünteti ki azt a pályája elején járó, a nyomtatott vagy az elektronikus sajtóban dolgozó fiatal sportújságírót, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, akit szakmai és emberi tisztesség, felkészültség, választott sportágának feltétlen szeretete és szakmája iránti nemes alázat jellemez. Jelentkezési határidő: 2014. február 15.

Ki kell állni a családok mellett

Fontos példát mutatni az emberek számára, és hangsúlyozni kell, hogy a család egészséges társadalom elengedhetetlen része – mondta el az MNO-nak Horváth Ágnes, a Lánchíd Rádió szerkesztője annak kapcsán, hogy az Örökbefogadás – Hét gyermek című adásért neki ítélték oda a Családbarát Médiáért díjat szerdán.

Orbán: nem lesz közpénz a Magyar Krónikában

Csütörtök este hatkor tartotta alakuló értekezletét az Orbán Viktor által alapított Magyar Krónika. Az Index tudósítása szerint a miniszterelnök bírálta a koncepciót, és elmondta: „biztos, hogy nem közpénzből” fog működni a lap.

Kikéri magának a TV2

A TV2 alaptalannak tartja és visszautasítja az MSZP és az Együtt-PM politikusainak korábbi nyilatkozatait, melyekben azt követelték, hogy a német ProSiebenSat1-csoport és a TV2 hozza nyilvánosságra a tévécsatorna eladásának minden részletét, így a valódi vevők kilétét.

Televíziós streaming szolgáltatást indít az egyik nagy mobilszolgáltató

A Telenor a világon először Magyarországon indítja el televíziós streaming szolgáltatását, amely lehetővé teszi élő és visszanézhető tévéműsorok nézését, valamint mintegy 2000 órányi videótár használatát, akár egyszerre több mobileszközön – jelentette be Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Törökbálinton.

Eredményes volt a közszolgálati média átalakítása

Eredményesnek értékelte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közszolgálati média rendszerének átalakítását, mert az elősegítette a médiavagyon megóvását és gyarapítását. Az ÁSZ erről szóló vizsgálati eredményeit pénteki sajtótájékoztatóján mutatta be Domokos László elnök, valamint Makkai Mária felügyeleti vezető. Az érintettek nem vitatták az ÁSZ megállapításait.

Két magyar portál indul a gyerekbarát weblapok versenyében

A TraffPark és a Ludbriko weblapok képviselik Magyarországot a netes gyerekbarát tartalmak közötti európai uniós versenyben.

Pro Comunicatione Christiana-díjat kapott Neumayer Katalin

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Comunicatione Christiana-díjat adományozott Neumayer Katalinnak, a Magyar Kurír nemrégiben nyugdíjba vonult főszerkesztőjének. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Erdő Péter bíboros adta át december 4-én Budapesten. A díjjal a püspökök elismerésüket fejezik ki azért a szolgálatért, amelyet Neumayer Katalin csaknem két évtizeden keresztül hazánk katolikus hírügynökségének vezetőjeként végzett. A díjazott a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége elnökségének tagja.

A keresztényellenesség volt a témája a MAKÚSZ tanulmányi napjának

A nyugati médiában, illetve jogalkotásban megjelenő keresztényellenesség volt a fő témája a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége őszi tanulmányi napjának november 30-án, amelyen átadták a fiatal tehetségeknek járó Sinkó Ferenc-díjat is, amelyet Paár Tamás, a Képmás szerzője, a Kultúra és Kritika szerkesztője vehetett át.