Current Size: 100%

Tartalom átvétel

„A szólásszabadság nem engedély arra, hogy hülye legyél!?”

„A szólásszabadság nem engedély arra, hogy hülye legyél!?” - Blaszfémia, sajtó- és szólásszabadság címmel került sor a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének legutóbbi Sajtófórumára május 6-án szerdán a Café Pioban. A rendezvényen készült hangaanyag itt meghallgatható.

Megújította regionális napilapjait a Mediaworks

Teljes átalakításon, külső és belső megújításon esett át a Mediaworks nyolc megyei napilapja. A kiadó célja egy olvasóközpontú és hirdetői szemszögből sokszínű regionális paletta felállítása volt. A médiavállalat új előfizetőket és eladásnövekedést vár a megújítástól, és további termékfejlesztéseket tervez online fronton.

Elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa

Hosszú betegség után tegnap elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet legendás újságírója, aki mintegy 55 esztendőt töltött a lapnál.

Megújult a hirado.hu

Reklámadó: százmilliós adóalap fölött 5,3% lehet az adókulcs

A 100 millió forintot meg nem haladó adóalaprész után nulla százalék marad a reklámadó mértéke, az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után pedig 5,3 százalék lesz valamennyi adóalany esetén a kormany.hu-n közzétett módosító javaslat szerint.

Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő veszi át a nyugdíjba vonuló Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos feladatait május 1-jétől – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel.

Liszkay Gáboré a Napi Gazdaság

A Vigilia pályázata a keresztény értelmiségiek szerepéről korunk társadalmában

A 80 éves Vigilia pályázatot hirdet a Keresztény értelmiségiek szerepe korunk társadalmában címmel. A pályázatok beküldésének határideje: 2015. augusztus 31. A legjobbnak ítélt három pályázat pénzjutalomban részesül. A 30 év alatti fiatalok pályaműveit külön Junior kategóriában bírálják el.

A szeretet vallása - Az iszlám igazi arca: vallás, tanítás, a Korán szerinti igaz élet

Április 21-én rendeztük meg a MAKÚSZ újabb Sajtófórumát a szokásos helyszínen, a Café Pioban (Ferenciek tere). Az est vendégei: Maróth Miklós akadémikus és Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke voltak. A beszélgetést Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese vezette. Hallgassa meg az eseményen készült hanganyagot!

Internetkonzultáció: összeállt a javasolt kérdéssor

Összeállt az internetről szóló nemzeti konzultáció javasolt 20 témából álló kérdéssora, amelyből a hónap végére készül kormány-előterjesztés – jelentette be Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Hol bujkál az ellenforradalom, és mit akar? Ellenforradalom tegnap és ma

Honlapunkon meghallgatható a Hol bujkál az ellenforradalom, és mit akar? Ellenforradalom tegnap és ma címmel 2015. március 24., kedden, a Café Pióban tartott beszélgetés hanganyaga.

100 milliárd forint volt a sajtópiac bevétele 2014-ben

A sajtópiac 34,637 milliárd forint reklámbevételt és 60,179 milliárd forint lapeladásból származó bevételt ért el 2014-ben. A bevalló kiadóvállalatok a print költésen kívül 5,6 milliárd Ft online hirdetési árbevételt realizáltak – írja közleményében a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE). A legnagyobb részesedést a napilapok realizálták, ezt követik a női lapok.

Melocco János emléktáblájának koszorúzása

Melocco János, a magyar újságírás mártírja emléktáblájának koszorúzására 2015. február 24-én, kedden 18 órakor került sor. Az emléktáblát 2009-ben avattuk fel a Belvárosi Ferences Templom Kossuth Lajos utca felőli falán.

Mások hitének obszcén kigúnyolása tényleg belefér a szólásszabadságba?

„Je suis Charlie?! Kósa András (vs.hu) és Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) vitázik” címmel hirdetett nyilvános sajtófórumot január 13-án, kedd estére a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ). A Café Pioba összehívott vitán több mint százan vettek részt.

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2013. évről

A MAKÚSZ közhasznú tevékenységei 2013. évben időrendi sorrendben.