Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Hol bujkál az ellenforradalom, és mit akar? Ellenforradalom tegnap és ma

Honlapunkon meghallgatható a Hol bujkál az ellenforradalom, és mit akar? Ellenforradalom tegnap és ma címmel 2015. március 24., kedden, a Café Pióban tartott beszélgetés hanganyaga.

Kiosztották a Táncsics Mihály-díjakat

A lapkiadók szerint a reklámadó káros a gazdasági növekedés szempontjából

A Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint bármilyen, a hazai médiavállalkozásokra kivetett adó továbbra is versenyhátrányt jelent az online piacon túlsúlyban lévő globális szereplőkkel szemben.

100 milliárd forint volt a sajtópiac bevétele 2014-ben

A sajtópiac 34,637 milliárd forint reklámbevételt és 60,179 milliárd forint lapeladásból származó bevételt ért el 2014-ben. A bevalló kiadóvállalatok a print költésen kívül 5,6 milliárd Ft online hirdetési árbevételt realizáltak – írja közleményében a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE). A legnagyobb részesedést a napilapok realizálták, ezt követik a női lapok.

Reklámadó: vidéki rádiók szűnhetnek meg

Vidéki rádiók szűnhetnek meg, ha a jövőben mindenkinek fizetnie kell az 5 százalékos reklámadót – nyilatkozta a Hír TV-nek a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke.

Változások a TV2-nél

Melocco János emléktáblájának koszorúzása

Melocco János, a magyar újságírás mártírja emléktáblájának koszorúzására 2015. február 24-én, kedden 18 órakor került sor. Az emléktáblát 2009-ben avattuk fel a Belvárosi Ferences Templom Kossuth Lajos utca felőli falán.

Fonyó Károly lett a Hír TV elnöke

Vezetőcserék a Simicska médiumoknál

Új vezetés a Hír TV-nél, a Lánchíd Rádiónál, a Magyar Nemzetnél és az MNO-nál.

A közösségteremtést kell minden a médiában dolgozó embernek építenie

Vörös István, a kalocsai Korona Rádió munkatársa részesült idén Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elismerését Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek adta át hétfő este Budapesten, a Központi Papnevelő Intézetben.

Eredetibb és emberibb kommunikációra van szükség

A modern kommunikáció előnyeiről és hátrányairól írt Ferenc pápa a tömegtájékoztatás 49. világnapjára intézett üzenetében, amelyet a Vatikán pénteken közölt.

75 millió forintos filmpályázat

Átadták a Családbarát médiáért díjat

Megvannak a 33. Magyar sajtófotó pályázat díjazottai

Béli Balázs, a Barikád fotósa nyerte el Úton Európában című képriportjáért a 33. Magyar sajtófotó pályázat MÚOSZ-nagydíját. A pályázat díjait a kiállítás ünnepélyes megnyitóján, március 19-én adják át a tárlat helyszínén, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a bemutatott felvételek március 20. és május 17. között lesznek láthatók.

Mások hitének obszcén kigúnyolása tényleg belefér a szólásszabadságba?

„Je suis Charlie?! Kósa András (vs.hu) és Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) vitázik” címmel hirdetett nyilvános sajtófórumot január 13-án, kedd estére a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ). A Café Pioba összehívott vitán több mint százan vettek részt.

Két tucat tévé és rádió kap támogatást

A Médiatanács 137,1 millió forint támogatással összesen 24 médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez járult hozzá az idei, ún. rezsipályázat második fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

Elhunyt Dr. Tarjányi Zoltán

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2015. január 5-én elhunyt Dr. Tarjányi Zoltán, a Váci Egyházmegye áldozópapja, a PPKE Hittudományi Karának erkölcsteológiai tanszékvezető professzora, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagja.

A Duna TV lesz a nemzeti főadó

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 pedig március 15-től a napi aktuális csatorna – közölte a Duna Televízió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

A többség tévézik itthon, de a netezés aránya is folyamatosan nő

A magyar felnőtt társadalom médiafogyasztásában továbbra is a televízió-használat számít elsődlegesnek, de nőtt az online tartalmak fogyasztásának mennyisége és az internetezésre alkalmas eszközök használata is 2014-ben – derült ki a magyar lakosság médiafogyasztási szokásait és infokommunikációseszköz-ellátottságát vizsgáló felmérésből, amelyet a Kutatópont végzett.

Elfogadták a Magyar Média Mecenatúra program 2015. évi támogatási tervét

Jövőre 3,15 milliárd forint jut a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjára - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa pénteken az MTI-t.

Nem változott a tagdíj, kiküldtük az éves beszámolót

A napokban postai úton elküldtük a MAKÚSZ éves beszámolóját (ezt a cikkhez is csatoltuk), amelyhez szokásosan csekket is mellékeltünk. Már elkészült az igazolványt érvényesítő 2015-ös hologramos matrica, ami a tagdíjak befizetését követően átvehető. A MAKÚSZ éves tagsági díja nem változott: dolgozók részére 5000,- Ft, diákok és nyugdíjasoknak 2500,- Ft.

Keresztre a keresztényekkel?

Ezzel a címmel tartotta őszi tanulmány napját a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége Budán, a Szent Imre Gimnáziumban december 13-án. Két előadásban mutatták be a napjainkban világszerte tapasztalható keresztényellenesség megnyilvánulásait.

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2013. évről

A MAKÚSZ közhasznú tevékenységei 2013. évben időrendi sorrendben.