Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Mások hitének obszcén kigúnyolása tényleg belefér a szólásszabadságba?

„Je suis Charlie?! Kósa András (vs.hu) és Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) vitázik” címmel hirdetett nyilvános sajtófórumot január 13-án, kedd estére a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ). A Café Pioba összehívott vitán több mint százan vettek részt.

Megvannak a 33. Magyar sajtófotó pályázat díjazottai

Béli Balázs, a Barikád fotósa nyerte el Úton Európában című képriportjáért a 33. Magyar sajtófotó pályázat MÚOSZ-nagydíját. A pályázat díjait a kiállítás ünnepélyes megnyitóján, március 19-én adják át a tárlat helyszínén, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a bemutatott felvételek március 20. és május 17. között lesznek láthatók.

Két tucat tévé és rádió kap támogatást

A Médiatanács 137,1 millió forint támogatással összesen 24 médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez járult hozzá az idei, ún. rezsipályázat második fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

Újságíró-továbbképzés Németországban

Németül jól beszélő, 19-32 éves kor közötti, írott és elektronikus médiában dolgozó újságírók számára ingyenes továbbképzést hirdet a dél-németországi Institut zur Förderung publizistischen Nachwuchses. Az ösztöndíjra a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) jelölhet résztvevőket, ezért 2015. február 4-ig várjuk mindazok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a három hetes továbbképzésen.

Elhunyt Dr. Tarjányi Zoltán

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2015. január 5-én elhunyt Dr. Tarjányi Zoltán, a Váci Egyházmegye áldozópapja, a PPKE Hittudományi Karának erkölcsteológiai tanszékvezető professzora, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagja.

Filmszakmai továbbképzés filmes, televíziós gyakorlattal rendelkező fiatalok számára

A DUNAVERSITAS EGYESÜLET tizennegyedik alkalommal indítja el egyéves mozgókép szerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzusát a hazai és határon túli médiában tapasztalatot szerzett fiatal alkotók számára. Jelentkezni 2015. január 31-ig lehet e-mailben a dunaversitas@gmail.com címen.

A Duna TV lesz a nemzeti főadó

A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 pedig március 15-től a napi aktuális csatorna – közölte a Duna Televízió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

A többség tévézik itthon, de a netezés aránya is folyamatosan nő

A magyar felnőtt társadalom médiafogyasztásában továbbra is a televízió-használat számít elsődlegesnek, de nőtt az online tartalmak fogyasztásának mennyisége és az internetezésre alkalmas eszközök használata is 2014-ben – derült ki a magyar lakosság médiafogyasztási szokásait és infokommunikációseszköz-ellátottságát vizsgáló felmérésből, amelyet a Kutatópont végzett.

Elhunyt Vízy Dorka

Negyvenegy éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Vízy Dorka, a Magyar Rádió műsorvezetője – közölte csütörtökön a hirado.hu.

Elfogadták a Magyar Média Mecenatúra program 2015. évi támogatási tervét

Jövőre 3,15 milliárd forint jut a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjára - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa pénteken az MTI-t.

Nem változott a tagdíj, kiküldtük az éves beszámolót

A napokban postai úton elküldtük a MAKÚSZ éves beszámolóját (ezt a cikkhez is csatoltuk), amelyhez szokásosan csekket is mellékeltünk. Már elkészült az igazolványt érvényesítő 2015-ös hologramos matrica, ami a tagdíjak befizetését követően átvehető. A MAKÚSZ éves tagsági díja nem változott: dolgozók részére 5000,- Ft, diákok és nyugdíjasoknak 2500,- Ft.

Keresztre a keresztényekkel?

Ezzel a címmel tartotta őszi tanulmány napját a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége Budán, a Szent Imre Gimnáziumban december 13-án. Két előadásban mutatták be a napjainkban világszerte tapasztalható keresztényellenesség megnyilvánulásait.

Az internet a régi igényekre adott válasz, új formában

„Cyberteológia” című könyve bemutatójára december 16-án Budapestre érkezett Antonio Spadaro SJ, a La Civiltà Cattolica olasz teológiai folyóirat főszerkesztője, aki „Elgondolni és megélni a hitet a világháló korában” címmel tartott előadást. A könyvbemutatónak a Párbeszéd Háza és Sajgó Szabolcs atya adott otthont.

Konzultációt indít az NMHH az OTT-tartalomszolgáltatásokról

Nyilvános konzultációt indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az úgynevezett over-the-top (OTT) online tartalomszolgáltatások médiarendszerre gyakorolt hatásáról, a témával kapcsolatos észrevételeket 2015. január 31-ig várják.

Elhunyt Seszták Ágnes

A Magyar Nemzet főmunkatársa 70 évet élt.

Titkos filmszalagok

Gyűjtsük a forradalom emlékeit! – jelent meg a felhívás többször is az 1956 őszén páratlan gyorsasággal életre kelt szabad magyar sajtóban.

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2013. évről

A MAKÚSZ közhasznú tevékenységei 2013. évben időrendi sorrendben.