Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Roma-magyar együttélés: mi számít szegregációnak?

Ahol szabad az iskolaválasztás és azért van cigány többség egy iskolában, mert a környékén többségben vannak a cigányok, ott nincsen szegregáció, mivel a szegregáció tudatos elkülönítés – szögezte le Székely János cigányreferens püspök a katolikus újságíró-szövetség iskolai integrációról szóló kerekasztal-beszélgetésén a Kúriának a nyíregyházi Huszár-telepi görögkatolikus iskolával kapcsolatos döntése kapcsán. A rendezvény hanganyaga is elérhető a cikkből.

Vidus Gabriella az RTL Magyarország új vezérigazgatója

Vidus Gabriella az RTL Magyarország új vezérigazgatója – áll a luxembourgi székhelyű médiacsoport által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Egyesültek a hazai közmédia-társaságok

Komlósi Gábor a MÚOSZ új elnöke

Médianapot tartottak Nagyváradon – Az ősegyháztól a cyberteológiáig

Június 20-án, szombaton „Kommunikáció és média az ókeresztény és a mai egyházban” címmel egyházmegyei médianapot szervezett a Posticum Ifjúsági Központban a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye – tájékoztat az Erdély Online.

Rónai Balázs a Mediaworks élén

Elhunyt Obersovszky Péter

Kelet-Magyarország felé terjeszkedik a Katolikus Rádió

Nyugat-Magyarország jó részén már kiépítette hálózatát, ezért az ország keleti részén szerezne újabb frekvenciákat a Magyar Katolikus Rádió – mondták el a médium vezetői az MTI-nek nyilatkozva.

Megújította regionális napilapjait a Mediaworks

Teljes átalakításon, külső és belső megújításon esett át a Mediaworks nyolc megyei napilapja. A kiadó célja egy olvasóközpontú és hirdetői szemszögből sokszínű regionális paletta felállítása volt. A médiavállalat új előfizetőket és eladásnövekedést vár a megújítástól, és további termékfejlesztéseket tervez online fronton.

Elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa

Hosszú betegség után tegnap elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet legendás újságírója, aki mintegy 55 esztendőt töltött a lapnál.

Megújult a hirado.hu

Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

Kastory Edina ügyvéd, jogi szakértő veszi át a nyugdíjba vonuló Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos feladatait május 1-jétől – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel.

„A szólásszabadság nem engedély arra, hogy hülye legyél!?”

„A szólásszabadság nem engedély arra, hogy hülye legyél!?” - Blaszfémia, sajtó- és szólásszabadság címmel került sor a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének legutóbbi Sajtófórumára május 6-án szerdán a Café Pioban. A rendezvényen készült hangaanyag itt meghallgatható.

A szeretet vallása - Az iszlám igazi arca: vallás, tanítás, a Korán szerinti igaz élet

Április 21-én rendeztük meg a MAKÚSZ újabb Sajtófórumát a szokásos helyszínen, a Café Pioban (Ferenciek tere). Az est vendégei: Maróth Miklós akadémikus és Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke voltak. A beszélgetést Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese vezette. Hallgassa meg az eseményen készült hanganyagot!

A Vigilia pályázata a keresztény értelmiségiek szerepéről korunk társadalmában

A 80 éves Vigilia pályázatot hirdet a Keresztény értelmiségiek szerepe korunk társadalmában címmel. A pályázatok beküldésének határideje: 2015. augusztus 31. A legjobbnak ítélt három pályázat pénzjutalomban részesül. A 30 év alatti fiatalok pályaműveit külön Junior kategóriában bírálják el.