Current Size: 100%

Tartalom átvétel

Útjára indult a Pápa-mobil

Pápa-mobil néven október 13-án indította útjára a Magyar Kurír az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazását. Az applikáció segítséget nyújt Ferenc pápa megnyilatkozásainak gyors és praktikus elérésére – a Twitter-üzenetektől a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzenetekig –, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja.

Elhunyt Seszták Ágnes

A Magyar Nemzet főmunkatársa 70 évet élt.

Két új csatorna a közmédiában

Nem lesz internetadó ebben a formában

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban kijelentette, vissza kell vonni és módosítani kell a javaslatot. Nemzeti konzultáció indul januárban.

Titkos filmszalagok

Gyűjtsük a forradalom emlékeit! – jelent meg a felhívás többször is az 1956 őszén páratlan gyorsasággal életre kelt szabad magyar sajtóban.

Internetadót tervez a kormány

Minden magyarhoz szólni

Meg kell vizsgálni, hol lehet bővíteni a Kárpát-medencei tudósítói pontokat, és jövő év végére a diaszpórában élő magyarságot is be kell vonni a hálózatba – mondta Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója pénteken Békéscsabán, a Kós Károly Kollégium őszi konferenciáján.

Új főszerkesztő a Világgazdaságnál

A VG mellett a Népszabadságnál is történtek személyi változások.

Megalakult a Mediaworks

Ezután nem kell majd kitakarni a rendőrök arcát

A rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha az nem öncélúan történik – mondta ki az Alkotmánybíróság (AB) abban az ügyben, amelyet az Index hírportál kezdeményezett azért, mert egy perben a bíróság jogsértőnek minősítette fotók közlését. A Kúria az MTI megkeresésére azt közölte: elemzik az AB-határozatot.

Leépítés a Magyar Nemzetnél

30 fős leépítést jelentettek be hétfőn a Magyar Nemzetnél, számos neves újságírótól válik meg a lap. A leépítéseket a piaci körülmények tartós romlásával indokolták.

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Első ízben adtak át a Szalay Annamária-díjakat a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelésében kimagaslót alkotóknak. Az elismerésben a Cimbora irodalmi folyóirat, a miskolci Európa Rádió, valamint Balázs Bianka, az M2 gyermekcsatorna kidolgozója részesült.

Felhívás - Sinkó Ferenc-díj

2008-ban Sinkó-díjasunk Diós Judit

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége 2006-ban Sinkó Ferenc-díjat alapított pályakezdő újságírói tevékenység elismeréséül. Célunk a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítése az írott és elektronikus sajtóban. A szerkesztőségek, médiumok vezetői 2014. október 17-ig tehetnek javaslatot szerkesztőségenként egy-egy munkatársra, akit a fenti szempontok alapján méltónak találnak a díj elnyerésére.

Új főszerkesztő a Magyar Hírlapnál

Szeptember 1-jétől Petán Péter, a lap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese irányítja a Magyar Hírlap szerkesztőségét.

Tovább esett a nyomtatott lapok példányszáma

A Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség (MATESZ) legfrissebb adatai szerint tovább zuhan a print lapok értékesített példányszáma. Negyvenezer példány körül jár a Népszabadság és a HVG, a Magyar Hírlapot már nem is auditálják.

Szeptembertől Lebhardt Olivér irányítja a VS.hu-t

Lebhardt Olivér eddig is a portálnál dolgozott, a multimédiás rovat és az egyedi fejlesztésű projektek fejlesztője volt. Az új főszerkesztő kinevezése része a VS.hu szervezeti átalakulásának. A videó, fotó, grafika és fejlesztés részlegek összevonásával integrált digitális platform jön létre és a rovatstruktúra is módosul.

10 éves a Magyar Katolikus Rádió

2004 pünkösdjén szólalt meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Magyar Katolikus Rádió. A jubileum alkalmából Spányi Antal püspök-vezérigazgató, Radetzky András vezérigazgató-helyettes és Szikora József főszerkesztő, a MAKÚSZ elnöke részvételével tartott sajtótájékoztatón számoltak be működésük tíz évéről.

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2013. évről

A MAKÚSZ közhasznú tevékenységei 2013. évben időrendi sorrendben.