Oldal kiválasztása

A Mt, 14,22-32 egy kellemesnek induló csónakázással indít. Aztán Péter kilép a bárkából, tesz egy-két lépést a vízen, aztán süllyedni kezd. Nemegyszer kell vízen járnunk; megoldhatatlannak tűnő feladatok irányába lépkednünk, vagy évekig, évtizedekig ott állnunk egy élethelyzetben a víz tükrén. Tárgyakat, helyzeteket, embereket viszünk a kezünkben, szívünkben úgy, hogy közben süllyedni kezdhetünk. Hetykén rálépünk és elindulunk a vízen, aztán begyulladunk. Visszakoznánk, de a vízen járás közben nem ajánlott sem begyulladni, sem tűzbe jönni. A vízen járni lehet. Reményeink, bátortalanságaink, tehetségeink és önhittségünk mélységeinek hártyavékony tükrén – fullasztó mélységek fölött kellene elindulnunk. Minden elkészült film egy lépés lehet ez irányba.

Filmes szemináriumok

A tájékozódni és tanulni kívánó pályázók számára szakmai napokat szervezünk:
április 21-22. és május 6. forgatókönyv szemináriumok,
május 19-20. operatőri szeminárium
Jelentkezési határidő: április 12., illetve május 10.

Filmes tábor – Július 2-10 a Pázmány Egyetem piliscsabai campusán

A gyakorlási lehetőséggel és képzéssel egybekötött 9 napos alkotótábor lehetőséget nyújt a kísérletezésre, ismerkedésre, stábszervezésre, közös alkotásra és eszmecserére. Kamera és vágási lehetőség biztosított!
Előadók: Dér András, Gyarmathy Lívia, Horváth Z. Gergely, Körtési Béla, Lázár Kovács Ákos, Mispál Attila, Pálfi György, Szentistványi Rita, Varsányi Ferenc, Vidovszky György, és mások.

Jelentkezési határidő: június 15.

Pályázat

Már most van egy jó filmötleted? Segítünk a megvalósításban! Idén az Akadémia a három legjobb filmterv kivitelezését 250. 000 Ft-tal támogatja! Pályázni május 25-ig lehet! (Részletek a honlapon.)
A szemle ideje, helye: 2006. november 10-11. Uránia Nemzeti Filmszínház
Díjak: 1. 500 000 Ft értékben

További információ:

szemle@faludiakademia.hu
tel.: 411-0825, Fax: 327-4056 www.faludiakademia.hu

Támogatóink: Leonardo SNS, Duna TV, Aktív Szemeszter, Filmtett, Odeon, Studiotech, Pázmány Péter Katolikus egyetem, Uránia Nemzeti Filmszínház