Oldal kiválasztása

Megjelent a Magyar Katolikus Rádió (MKR) négy új könyve, amelyek közös mottója: kereszténynek lenni reális hivatás – mondta Juhász Judit, az MKR vezérigazgató-helyettese a hétfői könyvbemutatón Budapesten.

Az érdeklődők megismerkedhettek többek között a Szikora József, az MKR közéleti szerkesztőségvezetője által szerkesztett Portré mikrofonnal című, a Jel Kiadóval közösen megjelentett könyvvel. Zanati Zsófia, az MKR munkatársa Szikora József könyvéről elmondta: az arról szól, hogy az egyes emberek miként vallják meg hitüket. Szerepel benne harangkészítő, tárogatóművész, író, költő és volt miniszter is, akik mind keresztény hitükről vallottak az MKR műsoraiban, ezeket jegyezték le, és szerkesztették könyvvé.

Bajzáth Gabriella az MKR munkatársa az általa szerkesztett Recept helyett című kötetről kijelentette: minden fejezet egy-egy betegségről és a hozzá fűződő gyógymódokról szól. Így előkerülnek egyebek mellett az allergiák különböző változatai, a daganatos betegségek és a szív- és érrendszeri betegségek. Bemutatják munkájukat az orvosok és a szakápolók, de elmondják gyógyulásuk történetét a korábbi betegek is, mások mellett Berek Kati színművésznő.

A Mezey Károly, az MKR munkatársa és Pulay Gyula közigazgatási szakember által jegyzett Versenyképes-e a Jó Pásztor című, a Szent István Kiadó gondozásában megjelent könyvről Pulay Gyula elmondta: a 18 riport a vezető pozícióban lévőkről szól, és arról a dilemmáról, hogy összeegyeztethetők-e a keresztény elvek a vezetői poszttal. A kötet végkicsengése, hogy nem könnyű, de a munkában is lehet alkalmazni a keresztény hit alapjait.

A Jálics Kinga MKR-munkatárs által szerkesztett Művész-világ című, cd-melléklettel ellátott könyvről E. Román Kata, az MKR irodalmi szerkesztőségvezetője megemlítette: a többi között színészek, zenészek, zenetanárok és más művészek szólnak hitükről és hivatásukról.

kdnp.hu