Oldal kiválasztása

A közel tíz évvel ezelőtt, keresztény üzletemberek által alapított ÉrMe Hálózat úgy döntött, hogy a közeljövőben több konkrét kezdeményezéssel is előmozdítja e kapcsolati hálózatok kialakulását, megerősödését. 2009 őszén számos olyan programot is hirdet, amelyek keretében a hasonló értékrendet valló üzletemberek, vállalkozók, vezetők és vállalati alkalmazott szakemberek egymással találkozhatnak, kapcsolatot építhetnek, és így lehetőségük nyílik az üzleti, vagy egyéb együttműködésre.

Az ÉrMe Hálózat egyik közvetlen célja ezzel az, hogy megossza az érdeklődőkkel a közel tíz év alatt felhalmozott tapasztalatait, és mások számára is lehetőséget kínáljon a hálózathoz való kapcsolódásra, a közös tevékenységben és az ebből fakadó előnyökben való részesedésre. Az ÉrMe Hálózat másik közvetett célja pedig az, hogy saját értékrendje és tapasztalatai alapján, lehetőség szerint minél szélesebb körben hozzájáruljon a gazdasági válság negatív hatásainak enyhítéséhez, a túlélési esélyek javításához, továbbá egy erkölcsösebb, értékközpontúbb gazdasági környezet kialakításához.

Magyarországon először: Keresztény és Értékorientált Vállalkozók Üzleti Találkozója

Az ÉrMe Hálózat – szokásos klubestjei mellett – 2009. október 14-én megszervezi az első hazai üzleti találkozót keresztény és értékorientált vállalkozók részére.

Ezen a találkozón

  • Alkalom nyílik a bizalom építésére: a résztvevők bemutatják, megismerik egymás értékeit, munkáját, így kölcsönös előnyökön alapuló üzleti együttműködések alakulhatnak ki.
  • Szervezett keretek között konkrét tárgyalásokat is folytatnak egymással a cégvezetők.
  • Az ÉrMe Üzleti Hálózat is megosztja a résztvevőkkel tapasztalatait, eredményeit, bemutatja azokat az üzleti lehetőségeket, módszereket, amelyeket minden értékorientált, tisztességes vállalkozó számára fel tud kínálni.

Az üzleti találkozó

  • időpontja: 2009. október 14. szerda
  • helyszíne: Hotel Benczúr, Budapest VI. kerület, Benczúr u. 35.
  • jelentkezési határidő: október 5.
  • szervezője: ÉrtékTeremtő Nonprofit Kft.
  • Kontakt: Vereb István, telefon/fax: (62)327-518, (20)992-5459, e-mail: uzletimagazin@ermehalo.hu

További információ és online jelentkezési lehetőség

Közösségi gazdaságélénkítő eszköz: az ÉrMe Bankó

2009 januárjában az ÉrMe Üzleti Hálózat egyelőre papír alapon bevezette az ÉrMe Bankót. Ennek nem titkolt hosszabb távú célja egy közösségi szintű gazdaságélénkítő eszköz kialakítása, mely elősegíti a benne résztvevők üzleti sikerét.

Fontos leszögezni, hogy a bankó jelenlegi formájában nem pénz, hanem meghatározott körben igénybe vehető, kedvezményre jogosító eszköz (voucher). Egy 10-es címletű bankó felhasználható 10 € értékben, 10%-ot meg nem haladó kedvezmény igénybevételére, a hálózati partnerek termékei és szolgáltatásai megvásárlásakor.

A bankóelfogadó cégek üzleti tisztességét és értékorientáltságát, valamint termékeik és szolgáltatásaik megbízhatóságát az ÉrMe Üzleti Hálózat vezetése az elmúlt majd tíz év gyakorlati tapasztalatai alapján igazolja, melyről a bankóelfogadó nyilatkozatot is kap. A nyilatkozat kiadható és visszavonható, általában egy naptári évre érvényes. A bankóelfogadó cégek listája megtekinthető a www.ermehalo.hu honlapon.

Az ÉrMe Hálózat nagy jelentőségűnek tartja azokat a más kezdeményezéseket is, amelyek hasonló helyi, illetve közösségi fizetőeszközök bevezetésén dolgoznak, gondolkoznak. Ezért 2009. november 11-én számukra tanácskozást szervez, ahol mód nyílik a gondok megbeszélésére, a tapasztalatok kicserélésére.

A hatékonyabb állásközvetítésért és életpálya-építésért: ÉrMe HR Műhely

Az ÉrMe 2008-ban megalakult HR Műhelyének célja, hogy találkozási és együttműködési alkalmat teremtsen az ÉrMe értékrendjét elfogadó HR-szakemberek és vezetők részére. A műhelymunkában létrejött „értékek” az ÉrMe Hálózatot és vállalkozásait segítik humánpolitikai kérdések értékorientált megválaszolásában, a problémák megoldásában.

Az ÉrMe HR Műhely kiemelkedő „projektje” a Közösségi Állásbörze, amelyet az álláskereső szezonokhoz igazodóan évente több alkalommal is megrendez – legközelebb 2009. október 21-én. Az állásközvetítés – eleinte informális, majd intézményesített formában – az ÉrMe Hálózat legrégebbi tevékenységei közé tartozik. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a személyes kapcsolatokra és közös értékrendre is építő, referenciaalapú álláskeresés és -kínálat jobb eredményeket hoz, mint a hagyományos, „arctalan” közvetítési módszerek.

A szolgáltatásról és az adatbázisba való bejelentkezésről itt található bővebb információ.

Az ÉrMe HR Műhely vezetője:: Gável Péter, e-mail: hr@ermekht.hu, telefon: (20)476-2150

Vezetőképző szemináriumok: Management by Jesus

A HR Műhely tevékenységét egészítik ki azok a rendszeresen megtartott Management by Jesus szemináriumok, amelyeken Kiss Ulrich jezsuita szerzetes, egykor maga is nemzetközi vállalatok vezető beosztású alkalmazottja mondja el a résztvevőknek: miként lehet ma azokat a vezetési és menedzsmenteszközöket alkalmazni, amelyeket annak idején Jézus is használt az Egyház megalapításakor. „A módszer hatékonyságával kapcsolatban elgondolkoztató, hogy Jézus három éves nyilvános működése alatt lerakta egy mára a világ legnagyobb globalizált szervezetévé vált szerveződés alapjait, amely az elmúlt kétezer év alatt többször és alapvetően is befolyásolta a világ történelmét” – írja erről a szeminárium meghirdetésében Kiss Ulrich.

A következő háromnapos Management by Jesus szeminárium időpontja: 2009. október 28. szerda 17 órától október 31. szombat 12 óráig.

Jelentkezés: a hidveroe@ermekht.hu címen.

Az érméről bőséges háttérinformáció található a hálózat honlapján: www.ermehalo.hu

További információ, interjú lehetőség egyeztetése érme-vezetőkkel:
Bethlenfalvy Gábor, ÉrMe-sajtófőnök
Telefon: (30)900-8532
E-mail:sajto@ermehalo.hu