Oldal kiválasztása

Az MR1 KOSSUTH RÁDIÓ fiatal munkatársa. Munkáját a Krónika c. hírműsorban kezdte, ahová komoly válogatást követően került be.

Évek óta kitartóan és hitelesen tudósít a Krónika műsoraiban egyebek között az egyházi eseményekről is. Személyével a női finomságot képviseli a hírszerkesztőségben. Tudósításai pontosak, korrektek, nem elfogultak. Hangneme megnyerő, és rövid összeállításai is mindig nagyon informatívak. Biztosan mozog a katolikus egyház ügyeiben, de híradásait a hiteles tájékoztatás és nem a missziós hevület jellemzi. Megtalálja és bemutatja a kevésbé divatos témákat is, amelyben az aktualitáson túl az embert, az emberi sorsot is keresi. Ezzel együtt képes arra, hogy az egyházat, nemcsak mint kultúrtörténeti érdekességet hordozó emberi közösséget, hanem mint Krisztus egyházát mutassa be.

Pontos és érdekes tudósítást készített többek között Salkaházi Sára boldoggá avatásáról, megteremtette a lehetőséget Jean Vanier érkezésekor a téma bemutatására, és még számos kisebb és nagyobb esemény kiküldött munkatársa folyamatosan. Egy éve a Városmisszió idején ő vállalta magára a Városmisszióról szóló tudósítások koordinálását az MR1 Kossuth Rádióban. Munkájának köszönhetően számos műsor mutatta be a legkülönbözőbb oldalakról megközelítve a Városmisszió rendezvény sorozatát.

Diós Judit méltán veheti át a Sinkó Ferenc-díjat. További munkájához a MAKÚSZ tagsága nevében sok erőt, örömet és sikert kívánok!

Budapest, 2008. december 6.

Keresztes Ilona