Oldal kiválasztása

Az új szekció vezetője Bíró Mátyás, a kdnp.hu és a makusz.hu újságíró-szerkesztője, a PPKE BTK Kommunikáció és Média Intézetének óraadó tanára.

A mai magyar tömegtájékoztatásban egyre nagyobb szerepe van az online hírportáloknak. A katolikus egyház is érzékelte, hogy nyitni kell az online tájékoztatás és interaktivitás eszközeivel is az emberek, a hívek felé. A pápa is több levelet, iránymutatást tett már közzé e tárgyban, legutóbb pedig már arról lehetett olvasni, hogy a Vatikán a jövőben a Twitteren (közösségi oldal) is terjeszteni kívánja az egyházi élet szempontjából fontos multimédiás tartalmakat.

Hazánkban is egyre több katolikus hírportál, plébániai weboldal működik, online katolikus hírügynökségként pedig a Magyar Kurírnak nagy űrt sikerült betöltenie az online katolikus tájékoztatásban. Kiemelhetjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Kommunikáció és Média Intézetében zajló munkát is, ahol az elmúlt években nagy szerepet kapott az internetes újságírás, portálszerkesztés, digitális fotózás, és multimédiás ismeretek oktatása.

A szekció Facebook oldala

Májusban tervezzük a szekció első tanulmányi napját, várjuk a témajavaslatokat, ötleteket, üzenetét küldje ide.