Oldal kiválasztása

Pályázata egy vándorcirkusz életén keresztül mutatja be, mit jelent valójában európainak lenni, hogyan lehet a különböző kultúrák között otthonra lelni. A zsűri egybehangzóan kimagaslónak ítélte a pályaművet, kiemelve a különleges irodalmi stílust, az összefogott szerkesztést és az eredeti témaválasztást.

A pályaműveket a magyar zsűri, Baló György Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Balázs-Piri Krisztina, a Sanoma Médiaakadémia vezetője, Liptai Lívia, az ELLE főszerkesztője, Tüske Ferenc, a Radiocafé szerkesztő-műsorvezetője és Moskovits Ákos, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtófőnöke értékelte. A nyertes cikk kiválasztásánál figyelembe vette az információ témával kapcsolatos relevanciáját, a téma feldolgozásának eredetiségét, az újságírói stílust és az írás színvonalát. Továbbá fontos szempont volt az olvasói figyelemfelkeltés mértéke és a témafeltárás mélysége.

Az Európai Fiatal Újságíró Díj nyertesei 2010 májusában Isztambulba, Európa egyik Kulturális Fővárosába tehetnek látogatást. A kirándulás végén egy konferenciára kerül sor, ahol nemzetközi szakértőkkel, politikusokkal és újságírókkal oszthatják meg véleményüket az EU bővítésének kérdéseiről, az európai kultúráról és identitásról.

Forrás: emasa.hu