Oldal kiválasztása

A MTI új webfelületén a naponta kiadott 500-600 MTI-hírből mintegy ötvennek az internetes változata olvasható rövidített terjedelemben, lényegre törő megfogalmazásban. Kiemelten szerepel a főlapon a hírarchívum: korszakokra bontva több mint száz év 5 millió MTI-híre között lehet keresni és böngészni. A tartalmi főoldalon (www.mti.hu) mind a hírkiadásból, mind a fotókiadásból megjelennek friss anyagok, és a címlapon újdonságként jelen vannak az MTI videóhírei is. A megújult honlapon mostantól elérhető egy ingyenes válogatás az MTI legfrissebb angol nyelvű híreiből.

A főoldal MTI-s tartalmakat felvonultató részében a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a magyarság és az Európai Unió hírei, valamint a nemzeti hírügynökség közvetítésével nyilvánosságra kerülő közlemények: az Országos Sajtószolgálat (OS), az Üzleti Sajtószolgálat (OTS) és az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) anyagai.

Továbbra is bárki beküldhet hírt vagy fotót az MTI-nek a címlapon elhelyezett ablakokon keresztül. Megújult az időjárás-jelentés: az új honlapon 12, 24 és 36 órás előrejelzés, látványos hőmérséklet- és széltérkép, valamint budapesti légszennyezettség-térkép található.

A honlapnak az MTI szolgáltatásairól szóló részében (www.hirugynokseg.hu) bemutatkozik a cég hét almárkája – Fotó, Aréna, Direkt, Memória, Horizont, Eco, Agenda -, amelyek a nemzeti hírügynökség teljes tevékenységi körét lefedik. Az almárkák megismerését bemutató verziók, demók segítik. A főlapról a látogató két kattintással kerülhet az őt érdeklő MTI-szolgáltatás bemutató oldalára, s regisztráció nélkül tesztelhet.

Az interaktivitás jegyében a vállalati információkat tartalmazó nyitóoldalon szavazással véleményt lehet nyilvánítani – jelenleg az új honlapról, később az MTI különböző szolgáltatásairól.

Forrás: MTI