Oldal kiválasztása

2010 szeptemberében indul a Keresztény Egyház- és Művelődéstörténet mesterképzési (MA) szak, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a régebbi osztatlan főiskolai, illetve az újabb BA képzésben részt vettek számára EGYETEMI diploma megszerzésére.

Felvételi követelmények, előtanulmányi feltételek:
Bármely államilag elismert egyetemi vagy főiskolai diploma (nem hitéleti diplomával érkezők számára a képzés során elsajátítandó plusz 50 kreditnyi teológiai alapozó ismeretanyag)

Választható szakirányok és a szerezhető szakképzettségek:
a.) Ókor-középkor szakirány (végzettség: okleveles keresztény egyház- és művelődéstörténész, ókor-középkor szakiránnyal)
b.) Újkor-legújabb kor szakirány (végzettség: okleveles keresztény egyház- és művelődéstörténész, újkor-legújabb kor szakiránnyal)

Adminisztratív információk:
A szakon a képzési idő négy félév.
A képzés típusa és finanszírozás: A szak nappali és levelező formában egyaránt indul. Egyetemi, ill. MA szintű diplomával nem rendelkezők számára mindkét tagozaton lehetőség van a képzés államilag finanszírozott formában történő végzésére. A képzés végezhető egy másik szakkal egyidejűleg is állami finanszírozással, amennyiben a két szak kezdete között max. 1 év különbség van.

A szak államilag támogatott – ingyenes – képzésként végezhető határontúli magyarok által is.
Tandíj az állami finanszírozás hiányában:  80.000 Ft/ félév.

Jelentkezni lehet a főiskola honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és a GFHF Tanulmányi Osztályára postázásával: Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, 6720 Szeged, Dóm tér 6. (a borítékon kérjük feltüntetni: „Egyháztörténet felvételi”)

A szakra tárgyi felvételi nincs, a jelentkezők egy felvételi elbeszélgetésen vesznek részt, amelynek pontos időpontjáról minden jelentkezőt a megadott címen tájékoztatunk.

Jelentkezési határidő: 2010. augusztus 16.

A képzéssel kapcsolatos további információ kérhető személyesen, telefonon (+36 30/3036202) vagy e-mailben (egyhaztortenet@gmail.com).