Oldal kiválasztása

A szerző egyebek között arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ha nem figyelünk oda embertársainkra, ha másoktól várjuk a megoldást, könnyen ébredhetünk arra, hogy senki sem tesz semmit a problémák megoldására, melyek örvénye bizony mindannyiunkat magával ránthat. A könyvben hét kilakoltatott ember szólal meg, szerepelnek benne már utcára került, a létminimum szintjén élő emberek, de olyanok is, akik nagyvállalkozóként várják, hogy rájuk kerüljön a sor. A szereplők se mind ártatlanok, és nem is a felmentésük a cél. Megdöbbentő a kilakoltatások hátterének bemutatása, hiszen egy-egy élet küzdelmében az egész társadalom keresztmetszetét fedezhetjük fel.

Sokan érdekeltek a bizonytalanság fenntartásában, a szálak a legmagasabb körökig futnak. Az író ezzel kapcsolatban Illyést idézte: „Mindenki szem a láncban.” Szavai szerint „ha mindenki megküzdene azért, hogy igaz magyar legyen, most nem lenne szükség arra, hogy itt üljünk”.

A rendezvényt Kolti Helga színművésznő és Ferencz Éva énekművész tette ünnepélyessé, míg a szerzőt a Nemzeti Fórum szóvivője, Szalma Botond méltatta bevezetőjében.

Forrás: nemzetiforum.hu