Oldal kiválasztása

A Magyar Katolikus Rádió 2009-ben nyerte meg az EP kommunikációs főigazgatósága által meghirdetett pályázatot az EP tevékenységének, eredményeinek rádióműsorokban történő bemutatására, így 2010. február 1. és július 31. között 85 műsorban, 2652 első sugárzású műsorpercben foglalkoztak az EP fontos eseményeivel, határozataival, működési mechanizmusával.

A vezérigazgató-helyettes szerint ez a projekt eddigi vállalásaik közül a legkiemelkedőbb: a média több eszközét felhasználva, a rádióműsorok mellett a honlapjukon megtekinthető videók segítségével foglalkoztak az EP működésével. Mint mondta, a pályázati műsorok célja az volt, hogy a rádió hallgatóságának figyelmét ráirányítsák az EP munkájára, felkeltsék érdeklődésüket annak határozatai, állásfoglalásai iránt, és ráébresszék a hallgatókat arra, hogy szűkebb környezetük fejlődésére és személyes életükre is hatással van a brüsszeli szervezet több döntése. A műsorokban elsősorban a szegénység és kirekesztés, a környezetvédelem, a pénzügyi válság, valamint az EP-képviselők munkásságnak bemutatása volt a fő téma.

Juhász Judit mindenképpen sikeresnek tartja a programot, amit az is bizonyít, hogy bár a projekt ideje lejárt, szeptembertől havonta egy műsoruk kifejezetten az EU-val foglalkozik majd, illetve ismét indulni szándékoznak az EP által meghirdetett pályázatokon.

Forrás: Magyar Kurír

A rádió weblapja