Oldal kiválasztása

Az út jelenleg kialakítás alatt áll, szabványos turistajelzések fogják kísérni, 20-25 km-ként ajánlott szálláshelyekkel. A pápai Élő Rózsafüzér zarándoklat szervezői, valamint a pápai Bakonyerdő Vándorai Egyesület 2010. szeptember 3-4-én megalakították a Mária Út pápai önkénteseinek csoportját. Az elindulásban a Mária Út Egyesület munkatársai mellett az Ösvénytaposó Baráti Kör segítette őket, akik Nagytevelen a jelzésfestés rejtelmeibe vezették a résztvevőket, felfestve egyúttal a környék első Mária Utas jelzéseit  a településen.

A csoport felvállalta a Mária Út megszervezését és kijelölését Pápa környékén: a Bakonybél és Nagytevel között található Királykaputól Külsővatig, csaknem 50 km-es szakaszon. A felvállalt út egy nagyobb része (Attyapuszta és Külsővat között) együtt halad egy másik hosszútávú gyalogos zarándokútvonallal, a Mátraverebély-Szentkutat Máriacellel összekötő Gyöngyök Útjával.

A szervezők várják további önkéntesek, segítők jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnak a Mária Út építésébe az adott szakaszon: Bakonyerdő Vándorai Egyesület: Terebesi Ágota – terebesi.agota@gmail.com, 20/433-4274 (délutáni-esti órákban) Buzásné Patyi Judit-juditb61@gmail.com,30-5600130.