Oldal kiválasztása

A szegedi eseményen olyan egyházi és közéleti személyiségek szólalnak fel, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Tőkés László református püspök, az Európai Parlament alelnöke, dr. Kiss-Rigó László római katolikus megyés püspök, Köves Slomó, EMIH főrabbi, Mészáros Kálmán, a Baptista Egyház elnöke, Dr. Szebik Imre evangélikus püspök és Cselényi István görögkatolikus lelkész, egyetemi tanár.

A nemzeti együttgondolkodás nem felekezeti és nem történelmi határokról szól – ennek megvilágítása a célja a csütörtöki fórumnak – mondta el a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen a főszervező, Weisz Péter. A Barankovics Izraelita Műhely elnöke kifejtette, ezen a napon az emberszeretet és egymás elfogadásának kérdéseivel foglalkoznak együtt a különböző vallási felekezetek képviselői.

A fórum címe is arra utal, hogy valamiben benne vagyunk, különben nem kellene belőle kiutat keresni – erről már dr. Kiss-Rigó László megyés püspök beszélt. Mint fogalmazott, a társadalom válságban van, és a rendezvényen a résztvevő egyházi képviselők nem ennek okait keresik, hanem együttműködnek a nemzet érdekében.

A „Van kiút…” fórumot évente kétszer, tavasszal és ősszel rendezik meg, a szegedi immár a hatodik lesz. Az eseménynek adott már otthont Érd, Nyíradony, Nagyvárad, Budapest és Debrecen. A rendezvény nyilvános és ingyenes.

Forrás: Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata