Oldal kiválasztása

Közlése szerint a készülő médiaalkotmány 19. szakasza csak deklaratívan szól a gyerekek védelméről az interneten elérhető tartalmak területén, konkrét szabályozást majd például az új médiatörvény adhat.

Szerinte Magyarországon az önszabályozás gyerekcipőben jár, ezért az NMHH minden szabályozásra irányuló civil kezdeményezést támogat. Kiemelte, hogy az ön- és együttszabályozás akkor hatékony, ha támogatásra talál az iparági szereplők részéről is. Rámutatott: 2000 óta az Egyesült Államokban érvényben van a gyermekek internetvédelmi törvénye.

Szalai Annamária előadásában kiemelte: a szélessávú internet Magyarországon 93 százalékban kiépült, az elmúlt fél évtizedben az internet elsőrendű médiummá vált. Hamarosan Magyarországon is a videoletöltések vezetnek majd az interneten; a világban ezek már a teljes forgalom 51 százalékát adják, és itt találhatóak a gyerekekre leginkább káros tartalmak is.

Kövér László ugyanezen a konferencián kiemelte: szükség van az internetre vonatkozó törvényi szabályozásra is, azonban a legfontosabb feladat, hogy meg kell tanítani gyermekeinket választani jó és rossz között.

Forrás: MTI