Oldal kiválasztása

Az interjú, stúdióbeszélgetés kategóriában az Egyenes beszéd Kálmán Olgával-Best of 2009. című pályamű lett a legjobb. A dokumentumfilm kategóriában Az idő sodrában-Nádudvari krónika 1988-2008. című alkotást díjazta a zsűri, míg az életrajzi, portréfilm kategóriában a Puskás Hungary című filmet. Népszerű tudományos és ismeretterjesztő műsorok közül a Bence meg a többi jómadár című természetfilm kapta a Kamera Hungária díját. Színes riport kategóriában a Panoráma-Háborús napló című műsort díjazták. A Kamera Hungária Magazinműsor kategóriájában a Teknőc a láthatáron – Bábu vagy nyert díjat. Dramatikus művek közül a médiaszakemberekből álló zsűri a Hajónapló ’89-09-Levegőt venni című művet díjazta.

Az on-air promotion kategória legjobbja az 50 magyar film a Filmmúzeumon műsorelőzetese lett. A legjobb műsorarculat díját a Szeretem a testem című sorozat második epizódja kapta. Két új kategóriában is kiosztották a legjobbnak járó díjakat: az online audiovizuális tartalom: így élünk mi kategóriában az Index Zrt. alkotóműhelyének A jobb érzés mintha egy nővel lefeküdnék című hétperces alkotása kapta. A TV: Online/Offline kategória legjobbja a Csillag születik című műsor Webcsillag című internetes alkotása lett.

+

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál szombati szakmai programjában szó volt a hírgyártás és a közösségi média kapcsolatáról, a közösségi site-okról, az online-média hírközléseiről. A résztvevők egyetértettek, hogy az internet kiegészíti a televíziózást, de az ott fellelhető hírek hitelességét le kell ellenőrizni.

Weyer Balázs (Origo) szerint a tévés nézettséggel versenyképes lesz a webes, mobilos nézettség, s különösen az utóbbi lesz nagy ugrás. Kotroczó Róbert (RTL Klub) szerint egy az egyben nem lehet átvenni az internetes site-közléseket, ugyanis nem tudni honnét származnak. Bódis Gábor (Duna TV) azt mondta, még fel sem tudjuk mérni, hogy az internet milyen mértékű fejlődésbe kezdett. Gajdics Ottó (HÍR TV) úgy fogalmazott, hogy az internet komoly segítséget nyújt a napi munkában, de ugyanakkor nagy mennyiségű szeméttel is eláraszt bennünket. György Bence (TV2) szólt arról, hogy rendszeresen vásárolnak tartalmakat internetes hírportáloktól, szerinte az internetes mozgóképes hírtartalom felpörgette a piacot. Mint mondta: a közösségi site-kon megjelenő információkat és a bloggerek szövegeit úgy kell kezelni, mint az ismeretlen betelefonálókat. Kálmán Olga (ATV) azt mondta: a televíziósok munkáját az online erősíti, de egy blogger által megfogalmazott hírt nem emel át hírműsorba, de ötletet adhat. Kert Attila (MTV) kijelentette, hogy tőlük nem vesz el nézőt az internet.

Forrás: MTI