Oldal kiválasztása

Három nappal a tragédia után jelentette be a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete, hogy elindítják az Ajka környékén fogható Közös Hullámhossz Hírszolgálatot a 103 MHz-en. Mód Miklós, devecseri plébános szerint az egyetemisták jelenléte hatalmas segítség, mára ugyanis a legnehezebben megoldható probléma a rádió folyamatos működtetése lett. A pázmányosok ugyanakkor nem csupán a stúdiómunkában vesznek részt: védőfelszereléssel és hangfelvevőkkel felvértezve folyamatosan járják a környéket, hogy az alapítók szándéka szerint a rádió igazi elektronikus üzenő falként működjön.

A plébánia-hivatalban berendezett stúdióból közzétett információk akár életet menthetnek: a gázpalack-cserétől a védelmi bizottság aktuális közleményein át az útlezárásokig megannyi fontos tudnivaló a helyi emberek számára.

Az adás az interneten is elérhető a www.kozoshullamhossz.hu oldalon keresztül. A szorgalmi időszak végéig összesen mintegy 20 pázmányos vállal önként feladatot a Közös Hullámhosszon Rádió működtetésében, Devecserben.

Kiadó: Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE)
Forrás: MTI