Oldal kiválasztása

A MAKÚSZ tagsága új elnökségi tagnak választotta Dr. Andok Mónikát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docensét és megtartotta pozíciójában az elnökség korábbi tagjai közül: Czakó Gábor írót, Czoborczy Bencét, a Keresztény Élet katolikus hetilap főszerkesztőjét, Neumayer Katalint, a Magyar Kurír internetes hírportál főszerkesztőjét, Kipke Tamást, író, újságírót és Szerdahelyi Csongort, a Ferences Sajtóközpont vezetőjét.

A közgyűlés nyolc tagja: Marillai Andrea, a Képmás Családmagazin felelős szerkesztője, Agonás Szonja, az MKPK sajtóirodájának munkatársa; Arató László, a MAKÚSZ örökös tagja; Kuthi Áron, az MTI munkatársa; Matuska Márton, író, újságíró, történész; Sályi András szerkesztő, újságíró, a Magyar Katolikus Rádió munkatársa; Török Viktória, az MKPK sajtóirodájáénak vezetője; Szilvay Gergely, a Magyar Kurír és számos internetes portál munkatársa.

A Délvidéki sajtókörkép címmel megrendezett tanulmányi napon Matuska Márton író, újságíró, történész, Gachal János torontálvásárhelyi református püspök mártíromságáról, bemutatva az 1944-45-ös magyarellenes intézkedéseket. Klemm József újságíró, az Újvidéki Rádió igazgatója, a kisebbségi újságírás természetéről, feladatairól és speciális helyzetéről, valamint a jugoszláviai magyar sajtó megjelenéséről és alakulásáról beszélt. Léphaft Pál grafikus, újságíró, Caricare necesse est, Határon innen és túl, otthon címmel tartott előadást az öniróniával teli, nem a nevettetés, hanem az elgondolkodtatás céljával készülő sajtóról.

Az előadások után átadtuk a szövetség Sinkó Ferenc-díját Kocsis Éva szerkesztő-riporternek, a Lánchíd Rádió munkatárásának.

makusz.hu
Forrás: MTI