Oldal kiválasztása

Egyelőre az nem világos, mikor és milyen frekvencián folytathatjuk tovább a sugárzást, viszont az már biztos, hogy ha csupán interneten, vagy egyes kábelhálózaton keresztül működhetünk tovább, hallgatóságunk nagyobb része biztosan nem tudja majd fogni adásunkat.

A 92,9 MHz frekvenciára 2009-ben lehetett pályázatot beadni az azóta megszűnt Országos Rádió és Televízió Testülethez. A kiírt pályázatra öt rádió, többek közt a Katolikus Rádió is pályázott. A pályázatot a parlamenti választások két fordulója között egy pont előnnyel a Klubrádió nyerte el, amelynek február 11-én jár le az eddig használt budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára vonatkozó szerződése. A Klubrádiót győztessé nyilvánító ülésen a Testület egy része szerint alaki hiba történt. Ez a határozat érvénytelenítését vonhatta volna maga után. Ez esetben a törvény szerint az MKR-nek kellett volna megkapnia ezt a frekvenciát, de nem így történt. A Médiatanács utólag eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

A Médiatanácsnak az általános pályázati feltételek szerint lehetősége lett volna arra is, hogy nem az egész pályázatot nyilvánítja érvénytelennek, csupán a Klubrádió pályázatát, és a Katolikus Rádiót hozza ki nyertesként. Ehelyett azonban a Médiatanács 2010 decemberében új pályázat kiírására vonatkozó döntést hozott a 92,9 MHz-re vonatkozóan. A Katolikus Rádió bizonytalan idejű hallgatása január 16-án veszi kezdetét. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság adatai szerint idén 59 másik rádióadó engedélye is lejár rövid időn belül, amelyek használatára még nem írtak ki új pályázatot. A hatvanadik ilyen függőben lévő frekvencia a budapesti 92,9 MHz.

Forrás: mindennapi.hu