Oldal kiválasztása

Hatalmas elismerés illeti az elődömet, Juhász Juditot, aki ezt az intézményt létrehozta – fogalmazott a szakember. Megemlítette, hogy az év végéig szeretnének négy-öt helyen megjelenni az ultrarövidhullámon, megcélozva elsősorban a püspöki székhelyeket. A helyi szerkesztőknek napi 6-7 óra önálló műsoruk lesz a tervek szerint, ami azt jelenti, hogy bizonyos idősávokban más-más műsor lesz hallható különböző URH-frekvenciákon, más-más településeken, megőrizve természetesen a katolikus arculatot közéleti és vallási műsorokkal.

Radetzky András szerint az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hét éve arra számított, hogy 2011-re át tudnak állni a digitális műsorszórásra, ám ennek lehetőségei jelenleg nem adottak, ezért döntöttek a középhullámnál jobb minőségű URH-frekvenciák mellett. Mint mondta, a műsorgyártó gárda jelenleg is változatlan intenzitással dolgozik, a struktúra jól működik, mindenki tudja a dolgát, hiszen interneten, műholdon, kábeltévék hálózatán és a kísérleti digitális rendszeren továbbra is lehet fogni a katolikus rádió adásait. Utalt arra, hogy a médiatanács döntése nyomán Székesfehérvárott és Szombathelyen is nyertek már pályázaton frekvenciát, mind a két jogosultság szerződés aláírása előtt áll, a szombathelyit minden bizonnyal még márciusban aláírják.

A vezérigazgató-helyettes rendkívül nagy megtiszteltetésnek és hatalmas kihívásnak, élete nagy feladatának nevezte, hogy erre a tisztségre szakmailag és emberileg alkalmasnak találta a fenntartó püspöki konferencia. Radetzky András beszélt arról is, hogy a források változatlanul a rendelkezésükre állnak, s ebből az következik, hogy a püspöki konferencia hosszú távon számol a katolikus rádióval.

Radetzky András 1994-ben alapította a Fehérvár Rádiót, amelyet mostanáig vezetett. 1995 és 2002 között dolgozott a német Deutsche Welle rádiónál, illetve hosszabb-rövidebb időt töltött el a Radio France International-nál, a BBC-nél, valamint a Radio Kölnnél. Jelenleg az ELTE Szociológia Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának megbízott oktatója. 2006 óta a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, illetve az évben megválasztották a Magyar Public Relations Szövetség elnökségi tagjává.

Forrás: Magyar Kurír