Oldal kiválasztása

A rendezvényen az elmúlt három hónap nyertes pályamunkáit jutalmazták, átadták az elismerő oklevelet, valamint az ezzel járó 50 ezer forint pénzjutalmat.

A legújabb díjazottak:
2010. december: Bakos Zsuzsa: Gyermekekre vágyó nők, halogató férfiak – Nők Lapja Évszakok, Tél 2010.
2011. január: Kovács Andrea, Töröcskei Lilla, Dr. Tóth István Zoltán: Negyedik – Hír TV, 2011. január 20.
2011. február: Halász Zsuzsa: Jelfogó – MTV1, 2011. február 24.

A zsűri tagja volt – mások mellett – Kopp Mária a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének Tudományos igazgatóhelyettese, Ékes Ilona parlamenti képviselő és Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

Miért született meg a Családbarát Médiáért-díj?

A Média a Családért Alapítvány és a Képmás családmagazin 2007 szeptemberében alapította meg a díjat, amelynek célja inspirálni a média képviselőit, hogy megnyilvánulásaikban a családot, mint értéket jelenítsék meg. A társadalmi zsűri olyan írott vagy elektronikus sajtóban megjelent, illetve rádióban, tévében elhangzott munkákból válogat, amelyek a gyermekvállalás szépségét, a család védő szerepét, a többgenerációs együttélésben rejlő lehetőségeket mutatják be, vagy az ezzel kapcsolatos nehézségek, problémák megoldásához nyújtanak segítséget. Az elismerést havi rendszerességgel ítélik oda az arra érdemes szerzőnek, szerkesztőségnek. Az elmúlt három évben a díjat összesen 42 alkalommal osztották ki.

Forrás: MTI, Média a Családért Alapítvány