Oldal kiválasztása

Az Európai Uniót és a világ jelentős részét lefedő forródrótok a lakosságtól érkező bejelentéseket, panaszokat fogadják az illegális tartalmakkal kapcsolatban. A kifogásolt publikáció lehet erőszakos, félelmet keltő, pornográf, szólhat a többi közt pedofíliáról, fajgyűlöletről vagy idegengyűlöletről. A bejelentés alapján a forródrót-szolgáltatás üzemeltetője kapcsolatba léphet az illetékes hatóságokkal, például rendőrségi feljelentést tehet, és kezdeményezheti a tartalomgazdánál vagy a tárhelyszolgáltatónál a törvénytelen állapot megszüntetését.

Szalai Annamária, az NMHH elnöke csütörtökön egy konferencián beszélt arról, hogy a forródrótot jelenleg egy civil szervezet üzemelteti, ám az folyamatos pénzhiánnyal küzd. A hatóság ezért a jogsértő tartalmak minél gyorsabb eltávolíthatósága érdekében a feladatot átveszi, azonban számít a szervezet munkájára.

A MATISZ 2005 óta a www.internethotline.hu webcím alatt teszi lehetővé bárki számára, hogy az illegálisnak vélt tartalmakról bejelentést tegyen.

Forrás: MTI