Oldal kiválasztása

A sportműsort is tartalmazható hírműsorok, rádiós közérdekű szolgáltató magazinműsorok, televíziós közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázaton a szerdai döntés szerint 36 helyi, körzeti rádióműsor kapott összesen több mint 88 millió forintot, és 31 helyi vagy körzeti állandó televíziós műsor kapott összesen mintegy 127 millió forintot.

A testület a napokban 12 vidéki frekvenciára vonatkozóan tette közzé a pályázatifelhívás-tervezetet, így a korábbi 15 kiírással együtt már 27 esetben indult el a pályáztatás. A legutóbb kiírt három budapesti frekvenciához hasonlóan ebben a 12 esetben is kereskedelmi rádióként lehet továbbhasznosítani az elnyert jogosultságot. A most pályáztatott frekvenciákon átlagosan több mint felére esik vissza a fizetendő alapdíj.

A médiatanács hat rádió esetében döntött a frekvenciák megújításáról. A Klubrádió debreceni, a Rádió1 békéscsabai, a Rádió Antritt dunaföldvári frekvenciája, illetve a Hajdúnánás 93,3 MHz, a szombathelyi Nyugat Rádió és a dombóvári N-Joy Rádió a meghosszabbított szerződés alapján folytathatja szolgáltatását a digitális átállás időpontjáig, amikor a szerződések lejárnak.

+

Nemcsak színes programokkal, hanem egy igazi meglepetéssel is készült a Lánchíd Rádió az idei balatoni hal- és borünnepre: a vételkörzet bővülésével immár a helyiek is hallgathatják az adó műsorát. A balatonfüredi 96,2 és a székesfehérvári 106,6 megahertzes frekvencián egyelőre még csak kísérleti jelleggel, ősztől viszont már üzemszerűen lesz hallható a csatorna adása. Az M7-es autópálya vonalán a fővárostól egészen a Balaton keleti medencéjéig hallható lesz a Lánchíd Rádió műsora.

Forrás: MTI