Oldal kiválasztása

A szóvivő hozzátette: a frekvenciák sorsa várhatóan még az idén eldől, de a végleges döntés meghozatalát hiánypótlás vagy jogorvoslati kérelem is elodázhatja. A három budapesti kereskedelmi körzeti rádiós frekvenciára kevesebb kötöttség, több zene mottóval írja ki pályázatát a médiatanács, amely a kiírás tervezetéről még május 25-én döntött. Kiricsi Karola azt is közölte: a 95,3 MHz-es, a 89,5 MHz-es, valamint a 103,9 MHz-es frekvenciákra azonos feltétellel írja ki a pályázatot a médiatanács, kivéve a frekvenciadíjakat, amelyeket a vételkörzet méretéhez igazít. A médiatanács szintén véglegesítette a budapesti 102,1 MHz-es helyi rádiós frekvencia pályázatát, amelyet jelenleg a Magyar Katolikus Rádió használ, valamint egy ceglédi, egy szentesi, egy hódmezővásárhelyi, egy kalocsai, egy szegedi és egy ajkai frekvencia kiírását.

Újabb, 60 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klubot a Való Világ 4. szériájának februári, márciusi és áprilisi adásainak jogértései miatt. A szóvivő hozzátette: a médiatanács ezzel lezárta a műsor vizsgálatát, amelyet három lépésben ellenőrzött. Első alkalommal 144 millió, második alkalommal 88 millió forintos bírságot szabott ki. Kiricsi Karola elmondta azt is: a mintegy fél éven át tartó műsorsorozat során majdnem 900 alkalommal sértett törvényt a csatorna.     

Újabb megállapodást kötött a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint 11 szakszervezet, köztük a 10 szakszervezetet tömörítő Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (Közszat). Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Nagy Navarro Balázs, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (Közszat) elnöke keddi, közös közleményükben azt írták, hogy a megállapodás a folyamatban levő csoportos létszámcsökkentés során a munkavallókat érintő hátrányok csökkentése érdekében jött létre. A szakszervezetek a megállapodás aláírásával egyidejűleg vállalták, hogy elállnak a 2011. július 5-én bejelentett csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos mindennemű demonstrációtól. Kitértek arra is, hogy az érdekképviseletek a csoportos létszámleépítést továbbra is szakmailag megalapozatlannak tartják, míg az MTVA azt továbbra is jogszerű és szakmailag megalapozott döntésnek ítéli meg.

Forrás: MTI