Oldal kiválasztása

Egyebek között egyórás hírmagazinban számol be a város, a helyi közélet eseményeiről, és a műsorstruktúra részei lesznek kulturális és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, valamint különféle összeállítások.

Mint Spányi Antal elmondta, a Katolikus Rádiót alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hétévi, középhullámon való sugárzás után döntött arról, hogy a lényegesen jobb minőségű és olcsóbb ultrarövidhullámon próbálja meg sugározni a rádió műsorát. Miután a rádió Budapesten frekvenciát nyert, az év eleje óta fővárosban és közvetlen környékén már az URH frekvencián hallható a műsora. Később egy székesfehérvári és egy szombathelyi frekvenciát is sikerült elnyernie a rádiónak.

A rádió hatórányi műsorának készítésébe a városban működő Médiacentrum, a Fehérvár és a Vörösmarty Rádió munkatársai is bekapcsolódnak – tájékoztatott Radetzky András. A városban nem építettek ki adásra alkalmas stúdiót, a helyi műsorkészítő műhely állítja össze az adásba kerülő műsorokat, s továbbítja őket interneten a budapesti stúdióba, onnan szoftveres alkalmazással jutnak el Székesfehérvárra.

Tájékoztatása szerint szeptemberben várhatóan Szombathelyen is elindul a Katolikus Rádió adása, s szeretnék még az idén egy másik városban is megteremteni a sugárzás lehetőségét. Az elképzelések szerint a következő időszakban az ország délnyugati területén két-három városban indítanák el az adást.

Forrás: MTI