Oldal kiválasztása

Hazánk egyes vidékein uzsorások zsigerelik a szegényeket. Számos bank uzsorakölcsönöket folyósít. Különféle sajtócégek, köztük államiak is, is visszaélnek erőfölényükkel, és uzsorás szerződéseket kötnek újságírókkal, írókkal, rendezőkkel valamint egyéb alkotókkal. A honoráriumok alacsonyak, sőt, olykor el is maradnak, előleg nincs, a szerződések szerint a médiacégek a mű átvétele és értékesítése után legkorábban egy hónapra fizetnek, de előfordul a három hónapi, szerződésben rögzített késve fizetés is. Az alkotók – jogilag általában kényszervállalkozók – kifosztása messze meghaladja a modern korban bármikor tapasztaltat. Választásuk alig van, hiszen igényes művel csak kevés sajtóvállalat foglalkozik.

A tanulmányi délelőttön átadjuk a szövetség Sinkó-, és Nívó-díjait is. A tanulmányi napon befizetheti az éves tagdíjat és átveheti a 2012-es érvényesítő matricát. Tagdíjaink nem változtak. Erről a honlapon tájékozódhat. A rendezvény mindenki számára nyitott, kérjük, tiszteljen meg részvételével!

Rendezvényeinkről, a média híreiről és az általunk támogatott eseményekről tájékozódjon honlapunkon.

www.makusz.hu



Hasznos információ: tovább bővült a MAKÚSZ-igazolványok felhasználhatósága

Az Országos Széchenyi Könyvtárba ingyenesen iratkozhatnak be a MAKÚSZ tagjai. A MAKÚSZ-igazolvánnyal való beiratkozással a könyvtár valamennyi szolgáltatása az általános szabályok szerint használhatók. Az OSZK nyitva tartásáról (hétfő szünnap), híreiről, kiállításairól, kedvezményeiről és valamennyi szolgáltatásáról tájékozódjon a www.oszk.hu oldalon!