Oldal kiválasztása

Gondolatok a médiatörvényről

Tavaszi tanulmányi délelőttünkön Koltay András, a Médiatanács tagja és Andok Mónika a PPKE BTK docense vezetésével kerekasztal beszélgetést tartunk a Pázmány egyetem diákjaival Gondolatok a médiatörvényről címmel.

SIGNIS HUNGARY

A SIGNIS Európai elnöksége meghívásunkra Budapesten tartotta általános választmányának kétévente megrendezett ülését.

Médiazarándoklat Máriapócson

A Magyar Görögkatolikus Egyház szervezését támogatva ismét részt vehettünk az újságírók kétnapos máriapócsi zarándoklatán.

Egerben tartottuk a sajtóapostolok találkozóját

Az Egri Főegyházmegye meghívására az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek tízedik, jubileumi találkozóját tarthattuk szeptemberben.

Milyen a korszerű hírportál?

Ez volt a központi kérdése a MAKÚSZ KatNet fórumának, amelynek vendége Néző László, az MNO főszerkesztője volt. A MAKÚSZ KatNet fórumának ez volt a harmadik rendezvénye.

A szerzői jog helyzete Magyarországon

A szerzői jog helyzetét jártuk körül Dr. Kovács Gabriella, az MTVA Jogi osztályának munkatársa és Mezey Katalin, a Magyar Írószövetség elnökségi tagja előadásában az őszi tanulmányi délelőttünkön.

CŐF és CET

A MAKÚSZ is részt vesz a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) munkájában. Szövetségünk a Kulturális bizottság munkáját segíti.

Melocco János emléktábla koszorúzása

MAKÚSZ és az Új Ember másodszor koszorúzta meg december 15-én Melocco János vértanú, újságírónak a Belvárosi Ferences Templom falán elhelyezett emléktábláját.

Ingyenes OSZK – Tovább bővült a MAKÚSZ-igazolványok felhasználhatósága

Szövetségünk együttműködési megállapodást írt alá az Országos Széchényi Könyvtárral, melynek értelmében az érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjaink ingyenesen iratkozhatnak be az intézménybe és vehetik igénybe szolgáltatásait.

Kipke Tamás Mikszáth-sajtódíjas

Magyar Írószövetség székházában január 27-én Mikszáth Kálmán-sajtódíjakat adtak át a nemzeti, keresztény értékeket nagy szakmai tudással közvetítő újságíróknak, többek között Kipke Tamás ferences öregdiáknak, a Katolikus Rádió munkatársának, az Új Ember korábbi főszerkesztő-helyettesének.

Kossuth-díjat kapott Czakó Gábor, a MAKÚSZ elnökségi tagja

Bár jólesik az embernek a kitüntetés, nem a díj tesz egy írót naggyá, hanem az, ha olvassák – mondta Czakó Gábor író, aki a nemzeti ünnep alkalmából hétfőn Kossuth-díjat vehetett át a Parlamentben.

Ternovácz István Táncsics Mihály-díjas

Az Újvidéki Rádió szerkesztőjét, a Magyar Rádió tudósítóját és a Vajdaság Ma főmunkatársát újságírói munkája elimeréseként Táncsics Mihály-díjjal tüntették ki. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium díját – amelyet a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége javaslatára ítélt oda a miniszter által létrehozott kuratórium – péntek délután a Néprajzi Múzeumban szervezett alkalmi ünnepség keretében veszi át Réthelyi Miklós tárcavezetőtől.