Oldal kiválasztása

Ez az elismerés a riport, a publicisztikai és az irodalmi műfajokban hosszabb időn át kifejtett, kiemelkedő újságírói teljesítményért, újságírói életműért adható.

A Lant és Toll díjat az újságírói műfajok példás művelésének, az újságírás nemzeti hagyományai éltetésének, az újságírói személyes bátorságának az elismeréseként adományozzák. Az elismerést az idén Mezőfalvi Magdolna szabadúszó újságíró „repülős tárgyú riportjaiért”, Mészáros József fotóművész, fotóriporter a valóságra koncentráló fotóiért, Nagy Ágnes, az adsonline.hu munkatársa interjúiért, tudósításaiért, Réz Gyula nyugdíjas újságíró technikatörténeti, ismeretterjesztő írásaiért, Sántha Gábor nyugalmazott újságíró pedig szerkesztői, újságírói munkásságáért kapta meg.

A MÚOSZ átadta az Aranytoll-díjakat
Tizenhatan vehettek át elismerést szerdán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) sajtónapi ünnepségén, közülük tizenketten Aranytoll-díjban részesültek.
Aranytoll-díjat kapott az idén Árpási Zoltán, Bozsán Eta, Cserhalmi Imre, Farkas József György, Földes Tamás, Mayer Éva, Nemes András, Ráday Mihály, Rostás-Farkas György és Szalay Zoltán, valamint a határon túli magyar újságírás képviselőiként Szilvássy József és Tomcsányiné Jakab Mária. A kulturális újságírók Virág F. Éva-díját Kozár Alexandra, a fiatal sportújságírók Németh Gyula-díját pedig Voleszák Gábor vehette át. A MÚOSZ gazdasági újságírók szakosztályának Gazdasági Sajtó Díját Osváth Sarolta, míg a környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi szakosztály először átadott elismerését, a Soó Rezső-díjat Bognár Mária kapta.

Forrás: MTI