Oldal kiválasztása

Három fordulóban keresi legújabb kritikusát a Filmtekercs.hu, amely egyre népszerűbb az egyetemista és főiskolás fiatalok körében, hiszen 15 ezer fős rajongótáborával ma a legnagyobb magyar filmes közösség az interneten. A március 15-én indult verseny célja megtalálni azokat a friss gondolkodású, cikkeikkel gondolatokat ébresztő, vitát generáló új értelmiségieket, akikkel a Filmtekercs.hu fiatal csapata a továbbiakban is folytatni tudja a filmkultúráért és a magyar kulturális sokszínűségért vállalt misszióját.

A verseny három fordulóban keresi legjobb cikkíróját. Az első fordulóban egy legalább 1.500 karakteres cikket kell beküldeni, és a legalább 15 Facebook-ajánlást elért cikkek kerülnek a zsűri elé. Az első fordulóból továbbjutott versenyzőknek egy nehezített második fordulóban kell bizonyítani rátermettségüket a feladatra. Aki pedig itt is állva maradt, arra a „hirtelen halál” vár: a harmadik fordulóban már a szervezők mondják meg, miről és mikorra kell írni. Minden 18. életévét betöltő személy nevezhet a filmtekercs.hu/verseny oldalon, ahol megtekinthető a verseny részletes szabályzata is.

A Filmtekercs.hu csapatának nem ez az első sikeres kezdeményezése a magyar filmes világban. Az oldal 2011 őszén ünnepelte 5 éves születésnapját, amelynek alkalmából egymillió forint összdíjazású kisfilmpályázatot rendezett Filmcsata néven. A pályázatra mintegy 200 kisfilmet neveztek, záróeseményét pedig teltházas díjátadóval ünnepelték a budapesti Odeon-Lloyd moziban.

A Filmtekercs.hu 2006 őszén alakult többnyire bölcsészkarokon frissen végzett vagy végzős egyetemistákból. A megalakuláskor és azóta is szüntelenül ugyanazzal a céllal működik: filmes értékekről kommunikálni az egyetemista korosztállyal. A Filmtekercs.hu elkötelezetten támogatja a magyar filmet, a magyar dokumentumfilmet, a kisjátékfilmet, az artmozikat a minőségi filmforgalmazást, és minden olyan egyéb tevékenységet, amely előrébb viheti a magyar filmes kultúra ügyét.

Forrás: Filmtekercs.hu