Oldal kiválasztása

Január óta nem fizet a műsorszórásért a Neo FM tulajdonosa, és már a bankgaranciát sem tudja felmutatni. Az MNO úgy értesült, a 700 milliós, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felé lévő tartozása mellett körülbelül 200 millió forinttal az Antenna Hungáriának is adósa. A lap arról is hallott, a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) már hónapokkal ezelőtt kifejezte aggodalmát amiatt, hogy a Neo FM tulajdonosa nem mutat fizetési hajlandóságot.

Az MNO megbízható forrásokból úgy értesült, „ez most nem az a helyzet”, amikor az NMHH 700 milliót kienged a kezéből, így a Neo FM-nek komolyan kell vennie a helyzetet, és nem bízhat abban a jóindulatban, amelyben a Sláger Rádió a szocialista többségű korábbi szakhatóság, az ORTT esetében. Akkor horribilis pénzeket engedtek el a Sláger tulajdonosának.

Mint azt szerdán megírták, a Neo FM-nél úgy határoztak, hogy a médiahatóság engedményei ellenére még a csökkentett médiaszolgáltatási díjat sem fizetik meg, tizenegy hónapja pedig bankgaranciával sem tudják bizonyítani, hogy az adóforintokat a hatóság valaha megkapja. Ennek ellenére az NMHH még egy utolsó lehetőséget adott a Neo tulajdonosának: ha havi részletekben – június 18-ával kezdődően – téríteni kezdi 700 milliós adósságát, megtarthatja műsorszórási jogát, ellenkező esetben a Médiatanács újra összeül, és akár a Neo FM sugárzásának felfüggesztéséről is dönthet.

A portál megkereste az ügyben az Artisjust is, a szervezet válaszában leszögezi: „A Neo valóban felhalmozott egy nagyobb összegű jogdíjtartozást az Artisjus irányába, de részletfizetési megállapodást kötöttünk velük, ami alapján heti rendszerességgel törlesztik tartozásukat, ezért optimisták vagyunk abban, hogy a helyzet rendeződik. Ha mégsem, jogi úton kell tovább lépnünk.”

Forrás: mno.hu