Oldal kiválasztása

A Fesztivál a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozó művészeti alkotások bemutatásával a művészetek nyelvén az evilági életen túlmutató szakralitás jelenvalóságát igyekszik kifejezni világunkban.

A Kárpát-medencei kiterjesztésű programsorozat keretében a nagy budapesti múzeumoktól a vidéki gyűjteményekig, a kis falusi kápolnáktól a Bazilikáig, sok-sok helyszínen több száz program várja az érdeklődőket kilenc napon át. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi, irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

A fesztivál részeként a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó Templomok éjszakáján, 2012. szeptember 15-én, idén a Kodály évforduló kapcsán több felekezet templomában csendül fel azonos időben egy-egy Kodály zenemű, egyszerre határokon innen és túl. A különböző történelmi egyházak közös dicsőítést tartanak a budapesti Szent István Bazilikában, szeptember 16-án, közös kincsüket, a zsoltárokat énekelve.                                           

A fesztivál vendégei lesznek: Bogányi Gergely zongoraművész, Oberfrank Pál és Kéri Kitty színművészek, a Kelemen Quartett, Lackfi János író-költő, Aknay János festőművész, a Misztrál Együttes, Fassang László orgonaművész , Rohmann Ditta csellóművész, Ferencz Éva, Kobzos Kiss Tamás, a Kecskés együttes, a Szent Efrém Férfikar, Pro Musica Leánykar, Kárpáti Tamás festőművész, Stefanovits Péter grafikusművész, Levente Péter, Döbrentey Ildikó, az Anima Musicae Kamarazenekar és sokan mások.

A fesztivál fővédnökei: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma asszony

További részletek a rendezvény honlapján olvashatóak.