Oldal kiválasztása

Szalai Annamária, az NMHH elnöke pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a jelenleg H95-nek nevezett, a Budapesten, a Hűvösvölgyi út 95. alatt kialakítandó központ nevére pályázatot hirdetett a hatóság gyerekeknek, fiataloknak.

A széles körű összefogással, a teljes infokommunikációs szakma, vagyis a telekommunikációs cégek és a médiaszolgáltatók támogatásával megvalósuló központ arra szeretné megtanítani az odalátogató 9-16 éveseket, hogy képesek legyenek maguk megtalálni az értéket a médiában, és okosan felhasználni az ott szerzett ismereteket – közölte a hatóság elnöke.

A házba látogatók játékos körülmények között készíthetik el saját tévéhíradójukat, rádióműsorukat, szerkeszthetnek újságot vagy alkothatnak reklámot, de megtanulnak eligazodni az internetes közösségi oldalakon is, és ahhoz is segítséget kapnak majd, hogy miként kell kezelni a világháló által megjelenített veszélyeket. Szalai Annamária elmondta azt is, hogy a kísérleti program után várhatóan jövő évtől a rendes működését is megkezdő médiaértési központ évente mintegy tízezer gyermeket fogad majd határon innen és túlról egész napos foglalkozásra. Ennek költségeit a hatóság és a központ támogatói állják. Ezenkívül a tervek szerint a pedagógusoknak és a szülőknek is készülnek majd programok – mondta Szalai Annamária.

Forrás: MTI