Oldal kiválasztása

Húszmilliós pályázati keret online médiumok számára

Az online közszolgálati tartalmak gyártását támogató Neumann János-pályázattal bővül a Magyar Média Mecenatúra program. A Médiatanács idén 20 milliós keretösszeget biztosít az online médiumok számára értékes tartalmak előállításához – tájékoztatta az MTI-t Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. Mint mondta, a kiírás célja, hogy a támogatás révén új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak jelenhessenek meg a magyarországi online portálok kínálatában is.

A Neumann-pályázat többfordulós, a fordulók beadási határnapja minden hónap első csütörtöke, a következő beadási határnap 2012. október 4. A pályázati felhívás, a pályázati kérelem és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területe honlapjáról.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja az online tartalmak alkotói mellett idén összesen mintegy kétmilliárd forintos támogatást biztosít többek között a televíziós bemutatásra szánt animációs-, dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmek alkotóinak. A keretösszegre ezen kívül pályázni lehet tévéfilm tervekkel, és külön alap áll rendelkezésre a helyi rádiók és televíziók hírműsorainak, illetve műszaki fejlesztéseinek támogatására.

Helyi tévék hírműsorait is támogatja a médiahatóság

Helyi és körzeti televíziók hír- és közéleti műsorainak, valamint kulturális magazinjainak nyújt támogatást összesen 104 millió forint értékben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Hírműsorok és kulturális magazinok gyártására tizennégy médium összesen 80 millió forintos, míg közéleti magazinok készítésére nyolc televízió összesen 24 millió forintos pályázati támogatásban részesült. A Magyar Média Mecenatúra négyfordulós pályázatának következő beadási napja október 10-én lesz.

Macskássy Gyula-pályázat, első forduló: öt pályázat 37 millió forint támogatást kap

Legutóbbi ülésén öt új animációs film csaknem negyven millió forintos pályázati támogatásáról döntött a Médiatanács. Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező a toppik nevű különleges lényekről készít animációt, Szalai Györgyi filmje pedig Makovecz Imre munkásságának állít emléket.

A Médiatanács 2012 elején hirdette meg Magyar Média Mecenatúra programja keretében az animációs filmek gyártását támogató Macskássy Gyula-pályázatát. A kiírás idén háromfordulós és összesen 120 milliós keretösszeg áll rendelkezésre az animációs filmek készítésére. A most lezárult első fordulóban a Médiatanács öt pályázó filmterveinek megvalósítását támogatta összesen 37,2 millió forinttal.

Forrás: MTI