Oldal kiválasztása

A hatóság szóvivői irodájának szerdai közleménye szerint az évek óta igen népszerű rezsipályázat rendszere jövőre vételkörzet-arányos lesz, amelynek eredményeként a hatóság igazságosabb elosztást ígér.

A pályázat jövőre is többfordulós lesz, így azok a jelentkezők, akik első alkalommal nem jutnak támogatáshoz, már a következő fordulóban újra pályázhatnak. Előnyt élveznek majd azok, akik 2011-ben és 2012-ben nem nyertek támogatást, és indulnak a rádiós vagy televíziós állandó műsorok készítését támogató eljárásban. A médiatanács a pályázók adminisztrációs terheit is csökkenti – írták.

A pályázatokkal a médiatanács célja a közönség sokszínű tájékoztatásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása. Az eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Idén 394 millió forintos forrást nyújtott a médiatanács 78 rádiónak és televíziónak rezsitámogatásra, míg tavaly 103 pályázó összesen 370 millió forintot nyert erre a célra.

Forrás: MTI