Oldal kiválasztása

A tanácskozáson a médiahatóság elnöke, valamint a közszolgálati és a kereskedelmi médiumok szakemberei egyaránt jelen lesznek. A rendezvényt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitja meg, majd a közmédia helyzetéről beszélget Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Gazsó L. Ferenc és Szabó László Zsolt vezérigazgató-helyettesek Csermely Péternek, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének vezetésével.

A híradó tartalmáról is szó lesz a konferencián, erről Koltay András, az NMHH Médiatanácsa tagjának vitaindítója után György Bence, a TV2 hírigazgatója, Kotroczó Róbert, az RTL Klub hír főszerkesztője, Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója, Németh Zsolt (MTI) Híradó- és Krónika-főszerkesztő, valamint Szikszai Péter, a HírTV vezérigazgató-helyettese tanácskozik.

A Duna World Televízió és a Duna World Rádió tapasztalatai is szóba kerülnek a konferencián, a beszélgetésbe a közmédia vezetői mellett bekapcsolódik Fábri György, a Közszolgálati Testület elnöke is.

A konferencia másnapján az adatvédelem és a sajtószabadság összefüggéseiről lesz szó. A fő előadó Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke lesz. A vitában részt vesz Karas Mónika és Kaszó Klára ügyvéd, Ómolnár Miklós, a Story magazin főszerkesztője, Pach Ferenc, az MTI főszerkesztője és Hujber Ferenc színész.

Ugyancsak kedden a közmédia Budapest-központúságának kérdése is szóba kerül, például a körzeti rádióstúdiók jövőjével kapcsolatos beszélgetésben, amelynek résztvevői Szabó László Zsolt mellett Égető Gyula, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, Széles Tamás, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, Tóth István, az MTV hír- és hírháttér műsorok főszerkesztője, valamint Újhelyi Zoltán, a Magyar Rádió vezérigazgató-helyettese.

Forrás: MTI