Oldal kiválasztása

A pályázat első fordulójának nyertesei részt vehetnek a Pannon Filharmonikusok budapesti és pécsi koncertjein, s a hangversenyekről íródó kritikák alapján kerülnek majd ki a végső győztesek.

Nevezésként a szervezők 2-3000 karakter terjedelmű, a Fidelio valamely rovatához köthető művészeti esszét, kritikát, beszámolót várnak a pályázóktól 2012. december 10-ig a kritika@fideliomedia.hu címre. A beérkező írásokból a Fidelio.hu és a Pannon Filharmonikusok által delegált tagokból álló bizottság választja ki a húsz legsikerültebb művet.

A húsz kiválasztott fiatal részt vehet a Pannon Filharmonikusok által megjelölt koncerteken. A pályázati részvétel feltétele minimum három hangversenyen való részvétel – amelyből legalább egy pécsi – és azokról kritikák írása.

A legjobbak jutalma értékes CD- és könyvcsomag. A fődíjas számára a Pannon Filharmonikusok zenekar a következő évadban minden hangversenyére két tiszteletjegyet biztosít, továbbá a nyertes a zenekar vendége lehet egy hosszú hétvégére Pécsett, ingyenes belépőt kap a pécsi Zsolnay Negyedbe és múzeumokba, valamint részt vehet a 2013/2014. évadban a zenekar egyik külföldi turnéján. A győztest ezen kívül a Fidelio Fiatal Kritikusaként fél évig állandó külső munkatársként foglalkoztatja a Fidelo.hu szerkesztősége.

A kritikai pályázati verseny zsűrijének tagjai: Kovács Sándor a Bartók Rádió Új zenei újság című műsorának felelős szerkesztője, Devich János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora és Rockenbauer Zoltán az MTVA Kulturális főszerkesztőségének vezetője.

A pályázat eredménye az évad végén, 2013. július 1-jén kerül kihirdetésre.

További információ:

Angyal Tünde
sajtómunkatárs
press@pfz.hu
+36-20-449-8640

Graf Orsolya
kommunikációs- és marketing vezető
grafo@pfz.hu
+36-20-449-8505