Oldal kiválasztása

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2013. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.).

Résztvevők:
I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók,
II. korcsoport: 9-13. évfolyamon tanulók
Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

A filmek témája:
I. „Kiemelt téma” kategória: FELEBARÁT
Amikor – legyőzve közönyt, félelmet, ellenszenvet – a gyengébb mellé állsz.
II. „Szabadon választott” kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami a világból ket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

A filmek műfaja: Tetszőleges. Lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, burleszk, klip, reklám, stb. A technikák megválasztása az alkotókra van bízva, de elvárás azok igényes, színvonalas alkalmazása.

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl a hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

A filmek időtartama: Nem haladhatja meg a 10 percet.

Nevezési lap letölthető: www.gimn.piar.hu, www.kpszti.hu, www.okudiakfilm.hu, www.evangelikus.hu, www.reformatus.hu, vagy www.kre.hu. A részletek a nevezési lap elején olvashatók. Nevezési díj nincs.

A beküldendő filmek formátuma: Video-DVD, vagyis asztali lejátszóval kompatibilis DVD-film.

Szakmai nap: Filmes műhelymunka és konzultáció: Piarista Gimn. Bp., 2013. márc. 23., szombat 10-15 h.

Beküldési határidő (a DVD és a nevezési lap postára adásának határideje): 2013. május 3., péntek 24 h.

Beküldési cím: Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 1., vagy személyesen is beadható a Piarista Gimnázium portájára. A borítékra jól láthatóan kérjük ráírni: DIÁKFILMSZEMLE.

Az elő zsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit május 18-ig e-mailben értesítjük az elő zsűri döntéséről.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2013. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri kiválasztja a legjobb alkotásokat, értékelés keretében kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.

A szemle díjai: A FELEBARÁT témával foglalkozó filmeket kiemelten, korcsoportokra bontva értékeljük, a szabadon választott témájú filmeket egy kategóriában. A díjak az iskolai filmkészít műhelymunkát segítő videofelszerelésekből és professzionális videoszerkesztő szoftverekből állnak a következő értékben:
I. korcsoport, FELEBARÁT téma: 1. helyezett 80.000 Ft, 2. helyezett 50.000 Ft, 3. helyezett 30.000 Ft;
II. korcsoport, FELEBARÁT téma: 1. helyezett 100.000 Ft, 2. helyezett 50.000 Ft, 3. helyezett 30.000 Ft;
mindkét korcsoport, szabadon választott téma: 1. hely 80.000 Ft, 2. hely 50.000 Ft, 3. hely 30.000 Ft.

További információk: A filmszemlével kapcsolatos technikai vagy bármilyen más jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni a wettstein@piar.hu címen.

A filmszemle weboldala
: www.okudiakfilm.hu

A filmszemle 40 másodperces reklámfilmje: https://vimeo.com/58540527