Oldal kiválasztása

Kifejtették: 2013 a digitális átállás éve Magyarországon. A digitális televíziózás előnye nemcsak a jobb kép- és hangminőség, de általa több kényelmi szolgáltatás is elérhetővé válik, így például a digitális műsorújság vagy a videotéka.

Az NMHH nagy hangsúlyt fektet az átállásról szóló folyamatos tájékoztatásra – fogalmaztak közleményükben. A hatóság és a DUE Médiahálózat által most indított videopályázat fő célja, hogy a fiatalok segítségével mondják el, mutassák meg a digitális átállás folyamatát és előnyeit.

Kiemelték, a pályázatra olyan, maximum egyperces, ötletes, könnyen érthető és szemléletes, saját készítésű videókat várnak a szervezők, amelyekben a pályázók elmagyarázzák és megmutatják, hogy miért fontos és hasznos a digitális átállás, mit jelent ez a fejlődés, és miért jó használni ezt a technológiát. A pályamunka elkészítéséhez nem szükséges professzionális technika, akár egy mobiltelefonnal is rögzíthető a videó.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri a legötletesebb videót okostelefonnal jutalmazza, valamint levetítik a 20. jubileumi DUE-sajtófesztiválon. A zsűri elsősorban az ötletességet díjazza, valamint az elbíráláskor figyelembe veszi a videók népszerűségét, vagyis az egyes videókra leadott szavazatok számát.

A pályázat benyújtásának határideje 2013. május 5.

Forrás: MTI