Oldal kiválasztása

A díjakat Dr. Székely János, az MKPK romapasztorációs bizottságának elnöke, a fotópályázat fővédnöke adta át.

Az 1.500.000,- Ft összdíjazású pályázat első díját Schild Tamás Szépcigánynak lenni című sorozata nyerte. A második díjat Hajdú D. András A fal, amit mi kerítésnek hívunk című fotósorozata kapta, a harmadik helyezett Molnár Zoltán Romák Erdélyben címmel indult pályázata lett.

Az internetes közönségszavazás eredménye szerint a MAKÚSZ különdíját Kovács Gábor Anya című alkotása kapta.

A zsűri tagjai voltak: Sára Sándor filmrendező, a zsűri elnöke, Kopek Gábor fotográfus, a MOME rektora, Benkő Imre fotográfus, Nándorfi Máté képszerkesztő, MTVA/MTI, Száraz Miklós György író.

A zsűri által, a pályázatokból válogatott szabadtéri kiállítás nyílt a Millenáris Parkban Budapesten április 12-én, pénteken. A kiállítás május 3-ig volt látható.

A kiállításon látható volt Czakó Adorján Sziasztok!, Stiller Ákos Mint a ma született, Somoskői Tamás Együtt!, Vancsó Zoltán Az orroddal egy vonalban, Balogh Zoltán A Lunik 9-es lakótelep gyermekei és az Ivett és Dezső naplója, Pályi Zsófia Így támad fel a cigány népviselet, Schild Tamás Istenhátamegettiek és Vörös terem, Balázs Attila Napszámosok, Juhász Orsolya Sorsok, Jederán György Triptichon III. című alkotások.

A fotópályázatra beérkezett összes fotó és fotósorozat megtekinthető itt.

A konferencia beszámolója itt olvasható.