Oldal kiválasztása

Emellett a folyóirat célja az eszmével szimpatizáló sokaság politikai kultúrájának emelése, annak érdekében, hogy nemzeti elkötelezettségüket magas színvonalon élhessék meg.

A lap címe a görög mitológia korai alakjára utal, aki egyszerre volt az Ég és a Föld fia, ami az alkotók számára a hétköznapi problémák felvetése mellett a szellemi kérdések előtérbe helyezését is jelenti – mondta Horváth Róbert, hangsúlyozva, hogy Hüperión alakjának a magyar kultúrában Hamvas Béla A magyar Hüperion című műve adott kiemelt jelentőséget.

A folyóirat egyik állandó szerzője lesz Bogár László közgazdász, aki az első számban a nemzetstratégia legfontosabb pontjait foglalja össze. Stamler Ábel a száz éve született Weöres Sándor és Hamvas Béla kapcsolatát mutatja be, míg Ocskó Gábor a negatív társadalmi tapasztalatok feldolgozására tesz kísérletet írásában – közölte a főszerkesztő, kiemelve azt is, hogy a bemutatkozó számban A nemzet mibenléte az őshagyomány fényében címmel írást közöl Baranyi Tibor Imre is.

A fordításokat is megjelentető folyóirat kulturális szemlével zárul, amelyben film- és lemezkritikával, könyvismertetéssel és folyóirat-recenzióval is találkozhatnak az olvasók.

Forrás: MTI