Oldal kiválasztása

Böröcz István az Összefogás a Kárpát-medencében című beszélgetésen elmondta, hogy mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel az MTVA a KMS-ben való részvételre. A www.kms.mtva.hu honlapon külhoni magyar önkormányzatok, civil és politikai szervezetek, egyházak és nemzetpolitikai szempontból kiemelt intézmények közleményeket tehetnek majd közzé.

Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a közlemények közül válogat a közmédia hírügynökségi, televíziós és rádiós területe, és információkat közzétesz híreiben, feldolgoz műsoraiban.

Böröcz István bejelentette azt is, hogy az MTVA szerződést kötött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és a kolozsvári Video-Pontes televíziós stúdióval. Ennek keretében az egyetem médiaszakos hallgatói közül a közmédia gyakornokokat fogad majd.

Ezzel kapcsolatban Maksay Ágnes, a Video-Pontes vezetője, az MTVA Kós Károly Kollégiumának (KKK) alelnöke elmondta, hogy a szakmai képzések helyszíne lehet majd a Sapientia Kolozsváron ősszel elkészülő stúdiója is. Megemlítette azt is, hogy a Erdélyben most zajló 12. Filmtett, filmművészeti tábor költségvetésének 35 százalékát biztosította az MTVA. A táborban készülő filmet a közmédia is bemutatja majd.

Forrás: MTI