Oldal kiválasztása

Heim Péter közleményében azt írta, a Századvégnek az a célja, hogy a Napi Gazdaság húszéves hagyományait megőrizve és nemzetközi példákat figyelembe véve megújítsa a kiadványt, létrehozva Magyarország piacvezető gazdasági napilapját. A megújult lap tájékozott, mértékadó és professzionális lesz, amely nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét – fogalmazott. A kiadó korábbi tulajdonosa a Közép-Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) volt.

Az igazgatóság elnöke kiemelte: a Századvég nagyra tartja a szerkesztőség eddigi munkáját, amelyet kibővít saját erőforrásaival, tudásbázisával és nemzetközi kapcsolataival, hogy az előfizetőknek, olvasóknak új szolgáltatásokat és információkat nyújtó lapot hozzon létre. A kiadó hamarosan új gazdasági portált is indít.

Heim Péter közölte: a lap főszerkesztője Barcza György makroközgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője lesz, aki korábban tizenkét évig befektetési banki elemzőként dolgozott, és több rangos szakmai elismerést kapott.

A Napi Gazdaság Kiadó Kft. vezetését a másfél évtizedes kiadói múlttal rendelkező Keresztesi Péter veszi át – áll a közleményben. A közgazdász végzettségű új ügyvezető korábban német, osztrák és magyar kiadóvállalatokat vezetett, és tagja volt a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségének. Mezősi Tamás felelős szerkesztő és a jelenlegi szerkesztőség tagjai folytatják munkájukat a lapnál, és aktív részt vállalnak a lap megújításában is – közölte Heim Péter.

Forrás: MTI