Oldal kiválasztása

„Azért jön létre ez az alapítvány, mert Szalai Annamária nagyon sokat dolgozott egy célért, nagyon sokat tett érte, és munkáját nagy áldozatokkal végezte. Ugyanakkor vannak dolgok, amiket nem tudott befejezni. Szeretnénk, ha ez a céltudatosság fennmaradna” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Kálomista Gábor. „Azt szeretnénk, hogy azok a célok, melyekért dolgozott, megvalósuljanak. Szeretnénk, hogy a kiskorúak védelme az elektronikus médiában – televízió és internet – megvalósuljon. Akinek gyermeke van, az tudja, milyen könnyen elérhetőek káros tartalmak. Az üzleti világ néha felülírja az erkölcsöt és a tisztaságot” – tette hozzá.

Varga Mihály miniszter elmondta, hogy több mint húsz éve ismerte Pannit. „Közösségünk egy olyan közösség, melynek egy emberöltőt felölelő időszaka van. Panni mindig is egy következetes, kemény elveket valló szakember volt. Ez a következetesség valósult meg a munkájában. Olyan elveket, szempontokat próbált érvényesíteni, amik picit távol tartják a profitcentrumú világot, azt a világot, amely csak anyagi szempontok alapján akarja a médiafelületeket birtokolni” – fogalmazott a miniszter.

Az alapítvánnyal nemcsak Panni emlékét akarjuk megőrizni, de tükrözi azokat az elveit is, amiket vallott – mondta Varga, majd hozzátette, hogy az alapítvány az állami rendszertől független, civil szervezetként fog működni. Az alapítvány feladata az lesz, hogy „védje az ifjúságot a káros tartalmaktól”, valamint segítsen „a tudatos médiahasználat megteremtésében”. Varga hozzátette, hogy az alapítvány „a keresztény elveknek megfelelően határozza meg működését”.

Szalay Balázs elmondta, hogy testvéreivel és barátaival úgy gondolták, hogy befejezik azt, amiért Szalai Annamária dolgozott.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a médiatanács áprilisban elhunyt elnökéről elnevezett alapítvány alapítói Szalay Balázs, Annamária testvére, valamint Kálomista Gábor, míg Varga Mihály a kuratórium elnökeként fog tevékenykedni. Varga az alapítvány kuratóriumának tagjait is megnevezte: Hős Gábor lesz a kuratórium titkára, míg Vitézy Zsófia, Haffner Adrienn és Péter atya – aki Pannit utolsó földi útjára elkísérte – tagok.

A Szalay Annamária Média Alapítvány közleményében kiemeli fő tevékenységét, mely szerint minden év március 15-én, a sajtószabadság napján ösztöndíjpályázatokkal támogatja azon tevékenységeket, amelyek ezen célok megvalósulását szolgálják.

Forrás: mno.hu