Oldal kiválasztása

Koltay András, a médiatanács tagja elmondta: a túl hangos reklámok bírságolásakor a testület a fokozatosság elvét követi, így akit már többször szankcionált, az egyre magasabb összegű büntetésre számíthat.

Kollarik Tamás médiatanács-tag beszámolt arról, hogy a filmtámogatási program – a Magyar Média Mecenatúra keretében – 2011 óta több mint 3 milliárd forinttal járult hozzá hazai független filmek készítéséhez, eddig több mint 250 alkotás készítése indulhatott el.

Auer János, a médiatanács másik tagja a Neo FM rádió egykori működtetőjéről, az FM1 Zrt.-ről szólva közölte: a hatóság olyan kedvezményeket adott a rádiónak, amelyet más médiaszolgáltatók is megkapnának. Hangsúlyozta: minden olyan jogi lehetőséget megragadtak, amely lehetőséget adhatna a kintlévőségek behajtására. A rádiók adatszolgáltatásáról azt mondta: ehhez minden médium ingyenesen kapott egy szoftvert a hatóságtól, amely által könnyen monitorozhatják saját műsoraikat.

A hírközlési beszámoló kapcsán Karl Károly, az NMHH hírközlés-felügyeleti főosztályvezető közölte: a hatóság mind a piac bemutatását, támogatását, mind a verseny élénkítését fontos feladatának tartja.

Puska Attila, az NMHH frekvencia- és azonosító-gazdálkodási főosztály jogi munkatársa elmondta: a 3 milliárd forintos frekvenciadíj-csökkenés egy díjrendelet-módosításból származik, amelyet egy európai parlamenti döntés előzött meg.

Forrás: MTI