Oldal kiválasztása

Neumayer Katalin az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát magyar-könyvtár szakon. Az Országos Széchényi Könyvtárban, majd a Színházi Intézetben és a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban dolgozott könyvtárosi, illetve muzeológusi munkakörben. 1995-ben vette át a Magyar Kurír főszerkesztői munkakörét. Közel húsz éven át végzett kitartó szolgálata mindig új és új kihívások elé állította.

Az évtizedeken át csak előfizetők számára elérhető hetilap megreformálása olyan feladatot jelentett, amely Egyházunk életében is mérföldkőnek számított. Az Egyház tanításához való szüntelen ragaszkodása, gondos, mindenre és mindenkire kiterjedő figyelme és folyamatos tanulni vágyása olyan alapokat adott Neumayer Katalin számára, amelyek képessé tették a Magyar Kurír megújítására. Vezetésével 2005-ben a nyomtatott hetilap internetes portállá alakult, kilépve ezzel a nyilvánosságra, állandó missziós teret nyitva az Egyháznak.

Fáradhatatlanul tanulmányozta munkája során a világ számos hasonló orgánumát, keresve az utakat és kapcsolatokat, amelyeken keresztül lépésről lépésre építheti tovább hazánk – és Közép-Kelet Európa – legrégebbi katolikus hírügynökségét.

Pályakezdő munkatársait fáradhatatlan türelemmel tanította a tisztánlátás és az őszinteség fontosságára, mindig arra buzdította őket, hogy látóterüket szélesítve minél nagyobb összefüggésekben tanulmányozzák a világ dolgait. Így gondoskodó figyelmétől kísérve napról napra gyarapodhattak hitben és tudásban, hogy meglássák minden feladatban Isten üzenetét.

Kitartó munkájának is köszönhetően indult el az egyházmegyei tudósítói hálózat kiépülése, amely az évek során több területen is a szerkesztőség biztos alapjává vált. Hitből fakadó nyitottsága és elkötelezettsége továbbsegítették a hétköznapok nehézségein, s erőt adtak neki, amelynek köszönhetően 2010 végén ismét megújulhatott a Magyar Kurír. Megfelelve a kor növekvő elvárásainak a megfrissült rovatszerkezet és arculat mellett ekkor hang- és videoanyagokkal is bővült.

Csöndes alázata és szelíd bölcsessége a katolikus médiában dolgozó munkatársai számára is követendő példát ad a mai napig.