Oldal kiválasztása

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenyre négy kategóriában, 26 országból összesen 1097 nevezés érkezett, ebből 19 Magyarországról.

Az országon belüli első fordulóban a szakmai zsűri Vass Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja vezetésével a magyarországi szakmabeli indulók közül a traff.hu, míg a nem szakmabeli indulók közül a ludbriko.hu weboldalnak ítélte az első helyezést – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) hétfőn az MTI-vel.

A traff.hu a közlekedés szabályaira tanítja a gyerekeket játékokkal, mesékkel, versekkel, mondókákkal. A ludbriko.hu interaktív építészeti weboldal kreatív feladatok és játékok segítségével különböző épületekkel és történetével ismerteti meg az érdeklődőket.

A magyar mezőnyben a szakmabeli indulók közül második helyen az okosdoboz.hu, harmadik helyen a rokalandozo.hu végzett, különdíjban részesült a unicef.hu/helpapp. A nem szakmabeli indulók közül második helyezést ért el a versike.hu és harmadik lett a momoradio.hu.

A közönség is szavazhat kedvencére a www.bestcontentaward.eu/winners oldalon hétfőtől 2014. január 3-ig. Az európai győzteseket a biztonságosabb internet napján (Safer Internet Day – SID) 2014. február 11-én hirdetik ki Brüsszelben.

A megmérettetés célja arra ösztönözni az érdeklődőket, hogy készítsenek a gyerekek számára olyan netes tartalmakat, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek és az alkotásnak adnak teret.

Forrás: MTI