Oldal kiválasztása

Az Index tudósítása az első értekezletről beszámol arról, hogy Orbán Viktor nem igazán rajongott a lap alapításával kapcsolatos helyzetnek, inkább csak azért jött el, mert Kerényi hívta. Azt mondta, szerencsétlen éppen a választások elé időzíteni egy ilyet. Persze azt is elmondta, hogy egy ilyen újságnak már rég léteznie kellene, de az biztos, hogy például nem közpénzből kellene a lapot pénzelni. Több távozó meghívott egybehangzóan állította, hogy Orbán leszögezte, ebben a lapban nem lesz közpénz.

Az Index idézte azt is, hogy Orbán szerint szerencsétlen volt a szétküldött levél stílusa, amely állítólag vicc volt, márpedig hivatalos ügyben ilyet nem szabad. A miniszterelnök szerint sok munka van még hátra az indulásig, a dolog még sehogy nem áll, a karaktere sem alakult ki, így biztosan nem lehet belevágni. Az Index úgy tudja: Kerényi Imre Kerényi miniszterelnöki megbízott végig csendben ült, nem szállt vitába bírálóival.

Az értekezletet kisebb demonstráció kísérte: nagyjából húsz tüntető és újságírók várták a Demokrata szerkesztőségének a bejáratánál a Magyar Krónika alakuló ülésére érkezőket, a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás részvételével – írja az Index.