Oldal kiválasztása

– Nyilván nagy elismerést jelent önnek a Képmás magazin Családbarát médiáért díja, de egy ilyen kitüntetés felelősséggel is jár, hiszen utat kell mutatnia mások számára.
– A Lánchíd Rádión immáron hetedik éve hallható a Magyarok című műsor, amely ezt az értékrendet követi. Meg tudom mutatni azokat a cselekedeteket az emberek számára, amelyek példamutatók és amelyekbe belebotlottam rádiósként és pedagógusként az életem során. Megvan ennek a felelőssége, az emberek normaként tekintenek rá.

– Orbán Viktor miniszterelnök a díj átadóján azt mondta, azért fontos ez az alkalom, mert elismerésben részesülhetnek azok az interjúk, tanulmányok, írások, amelyek „a gyökereinkről és családjainkról szóló pozitív kommunikációt erősítik”. Rádiós szerkesztőként ön hogyan vélekedik erről?
– Úgy gondolom, sok támadás éri a családot és a kereszténységet, ami miatt folyamatosan ki kell állni e sok évszázada fontos értékek mellett.

– A kormányzat minden eszközzel, intézkedéssel segíti a családokat, az alaptörvény is kiemeli a jelentőségüket. A média hogyan képes ezt az értékrendet közreadni, tolmácsolni?
– Amikor megkérdőjelezik a családot, akkor kell hangoztatni igazán, hogy szükség van rájuk, fontosak. Csak rövid időre jelenetnek boldogságot azok a javak, amiért az emberek lemondanak a családalapításról. Hallgatóink a jó példákból bátorságot merítenek. Az egészséges családok pedig egészséges társadalmat eredményeznek.

– Ha már a média: milyen ma Magyarországon rádióban dolgozni, amikor az a tendencia, hogy az emberek a televíziót és az internetet választják inkább, és minden felgyorsult körülöttünk?
– A rádió sokkal intimebb terület, a képi világ felszínesebb. Itt hatni kell az emberekre, le kell ültetni őket. Sok visszajelzést kapok a hallgatóktól, olyan kapcsolat alakul ki, mint egy sokéves, mély barátság – a televízió ezt nem tudja. A rádiónál korosztálytól függetlenül lehet megérinteni embereket: amit meg akarunk mutatni, arra odafigyelnek.

Az említett, díjat nyert adást a Lánchíd Rádió honlapján, ide kattintva lehet meghallgatni.

Forrás: mno.hu

A Családbarát Médiáért-díjat idén Horváth Ágnes, a Lánchíd Rádió munkatársa kapta. Az Élet sója elnevezésű különdíjat Mohácsi Editnek (Kossuth rádió) ítélték oda, nyereményét a Magyar Katolikus Rádió ajánlotta föl. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíját Czefernek Léna, a Családháló.hu munkatársa kapta. Az internetes szavazás alapján a közönségdíjas Miklya Luzsányi Mónika lett, a Parókia.hu oldalon megjelent cikkével, nyereményét a Béres Gyógyszergyár ajánlotta föl.