Oldal kiválasztása

Ezzel elhárulhat a versenyjogi akadálya a svájci és a német médiavállalatok magyarországi integrációjának – derül ki azokból a közleményekből, amelyeket a három vállalat küldött az MTI-nek csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint a tervezett lépések a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának jóváhagyásától függnek. Az integrált vállalatok Ringier Axel Springer Magyarország néven folytatja munkáját, és megtartja a Blikket, női magazinokat, például a Glamourt, tévé műsorújságokat, valamint licenc alapján kapott lapokat, a többi közt az Geo magazint, az Auto BILD-et, és mindezek internetes változatát.

A Ringier Axel Springer Magyarországi vezetője Bayer József, az Axel Springer magyarországi cégcsoportjának ügyvezető igazgatója lesz.

Mihók Attila, akik jelenleg még a Ringier Magyarország ügyvezető igazgatója, a VCP új médiavállalatát vezeti majd. Ehhez a céghez kerül mintegy hétszáz munkavállalóval együtt csaknem 230 ezer példányban értékesített napilapok, magazinok és online termékek, valamint Magyarország legnagyobb napilapnyomdája és egy országos előfizetés-terjesztő vállalat is.

Forrás: MTI