Oldal kiválasztása

FEHÉREN::FEKETÉN címmel rendezvénysorozatot indítottunk, melynek első alkalmát április 12-én tartottuk Felelősen a cigány-magyar együttélésről címmel.
A MAKÚSZ, a Mathias Corvinus Collegium és a Századvég Alapítvány közös szervezésében rendezett konferencia célja az volt, hogy ne elhallgassuk, hanem megbeszéljük az országban előforduló, a társadalmi felzárkózással kapcsolatos jelenségeket és az arra adott megoldási kísérleteket.

Fotópályázat FEHÉREN::FEKETÉN – A konferencián, a FEHÉREN::FEKETÉN – Felelősen a cigány-magyar együttélésről címmel szervezett, 1.500.000,- Ft-os összdíjazású fotópályázat díjait Dr. Székely János, az MKPK romapasztorációs bizottságának elnöke, a fotópályázat fővédnöke adta át.
A zsűri által, a pályázatokból válogatott szabadtéri kiállítás nyílt a Millenáris Parkban Budapesten, mely egy hónapon át volt látható.
A konferencia beszámolója, valamint a fotópályázatra beérkezett összes fotó és fotósorozat honlapunkon, valamint a www.makusz.hu/fotopalyazat címeken megtekinthető.

Táncsics Mihály díjat kapott Vertse Márta
Vertse Márta, a Vatikáni Rádió magyar adásának felelős szerkesztője a MAKÚSZ javaslatára kapta meg az újságírás legmagasabb állami elismerését, a Táncsics Mihály díjat.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Arató László
Az Emberi Erőforrások Minisztere, Balog Zoltán miniszter, a köztársasági elnök megbízásából március 14-én, csütörtökön átadta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatának kitüntetését Arató László közgazdász, könyv- és lapkiadó, a MAKÚSZ örökös tagjának.

Sajtóapostolok XII. országos találkozója
Az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek találkozóját a MAKÚSZ Márfi Gyula érsek meghívására Veszprémben rendeztük meg szeptember 27–29. között. A szakmai programok mellett lehetőség nyílt az eszmecserére és az érseki székváros megismerésére is. A rendezvény helyszíne a Szalézianum Kommunikációs Központ volt.

Erősödő Krisztofóbia

2013. november 30-án, szombaton 10 órakor tartottuk őszi tanulmányi délelőttünket a Szent Imre Házban (XI. ker. Himfy u. 9.). Fő előadónk Andok Mónika, a PPKE Kommunikáció és Médiatudományi Intézetének docense. Előadásának címe: A John Milton Project – az amerikai National Religious Broadcasters szervezet kutatása a vallási szólásszabadság korlátozásáról az új média korában.

Melocco emléktábla koszorúzás
MAKÚSZ és az Új Ember hagyományosan megkoszorúzta december 17-én, kedden 18 órakor Melocco János vértanú, újságírónak, a Belvárosi Ferences Templom falán elhelyezett emléktábláját.