Oldal kiválasztása

A Nyílt Társadalom Archívum (OSA) 2014-ben programsorozatot indított 1944, a magyar zsidók deportálása, a budapesti csillagos házak és a budapesti gettó történetének bemutatására azzal a szándékkal, hogy a mai magyar társadalmat szembesítse a 70 évvel ezelőtti tragédiával, a korabeli politikai elit és a társadalom erkölcsi felelősségével. Tette ezt azért, hogy így figyelmeztessen arra a megkerülhetetlen emlékezetmunkára, amely csak a múlt közös feldolgozásával segít megérteni a jelent, hogy képesek legyünk továbblépni a jövőbe.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció szakos hallgatói szemináriumi munkájuk során ebben az emlékezetmunkában vettek részt. Többségük az Nyílt Társadalom Archívum (OSA) és a Holokauszt Emlékközpont együttműködésével a vészkorszak, míg mások a háború túlélőivel készítettek személyes hangvételű, rövid életinterjúkat 1944-ről.

Ezeket a 2014. tanév II. félévében – a mesterképzés Kreatív médiaszövegek kurzusainak keretében – készült projektfeladatokat láthatja a nagyközönség a Párbeszéd Házában, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: PPKE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet